Galerii: olümpiasangarid saabusid Vabaduse väljakule

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Londoni olümpiamängudelt hõbemedali võitnud Heiki Nabi ja pronksmedali võitnud Gerd Kanter saabusid Tallinna täna, 13. augustil kell 18.25 otselennuga Londonist ja neid tervitati lennujaama vanas hoones.

Nabi ja Kanter sõitsid siis autodega eskordi saatel Vabaduse väljakule, kuhu jõuti kell 19.44.

Mehi oli tervitama tulnud väga palju inimesi ja terve Vabaduse väljak oli rahvast täis.

Maadleja Heiki Nabi ütles kogunenud inimestele, et ta tunnetas kaasaelajaid ka maadlussaalis, sest kogu aeg tekkis Eesti juurde lippe.

«See on supertunne, paljud ei tea, mis tunne see on, kuid mina nüüd tean, sest varem pole olümpiamedalit saanud,» sõnas Nabi. «Aitäh teile.»

Nabi lisas, et sport on ettearvamatu, kuid ta suutis ennast olümpial maksma panna.

«Kindlasti kannan Eesti lippu Rioni välja, tahan selliseid elamusi Eesti rahvale veel pakkuda,» ütles Nabi. «Septembris juba võistlen ja treeningud jätkuvad.»

«Tahan tänada Gerd Kanterit, kes on Heikile olnud väga suureks eeskujuks,» lisas Nabi treener Henn Põlluste.

Kettaheitja Gerd Kanter vabandas oma sõnavõtu alguses, et ta mängis kvalifikatsioonivõistluse ajal Eesti rahva närvidega.

«Üritan järgmine kord paremini teha,» ütles Kanter naerdes.

Kanteri sõnul tundus pärast Pekingi olümpiamänge, et kõik saab olema lihtne, kuid nii ei läinud. Nüüd on medal aga pronksine, mistõttu tuleb nüüd teised kinni püüda.

«Rios võiks päris hästi minna,» nentis Kanter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles