Kuldmedali kaela saanud parukata britt: tahtsin näidata, milline ma tegelikult välja näen

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joanna Rowsell (paremal) auhinnatseremoonial koos naiskonnakaaslaste Dani Kingi (vasakul) ja Laura Trottiga.
Joanna Rowsell (paremal) auhinnatseremoonial koos naiskonnakaaslaste Dani Kingi (vasakul) ja Laura Trottiga. Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängudel trekisõidu naiskondlikus jälitussõidus kuldmedali võitnud 23-aastane Joanna Rowsell rääkis pärast võistlusi, et ta tuli auhinnatseremooniale ilma parukata, et näidata maailmale, milline ta tegelikult välja näeb.

23-aastane Rowsell on 13 aastat kannatanud alopeetsia käes ning selle haiguse tõttu on tal peaaegu kõik juuksed välja langenud, kirjutab Daily Mail.

«Tahtsin, et kogu maailma näeks, milline ma tegelikult välja näen,» põhjendas Rowsell, kes lisas, et tal on kodus umbes kümme parukat ning nende seast valib ta sobiva vastavalt tujule. «Olen saanud seejärel väga palju toetuskirju inimestelt, kes on märkinud, et minu teguviis muutis ka neid julgemaks.»

«Üks ema kirjutas mulle, et tema tütrel on samuti alopeetsia ja ta muretseb seetõttu tema tuleviku pärast. Nüüd olevat ta aga tuleviku suhtes palju optimistlikum,» lisas Rowsell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles