Sangarid jõudsid koju: Nabi medali taga raske töö, Kanteri medalil kuldne läige

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiamängudel hõbemedali võitnud Heiki Nabi jõudis tagasi kodumaale.
Olümpiamängudel hõbemedali võitnud Heiki Nabi jõudis tagasi kodumaale. Foto: SCANPIX

Täna jõudsid tagasi kodumaale Londoni olümpiamängudel medalid kaela saanud Heiki Nabi ja Gerd Kanter ning lennujaamas oli sangaritele vastu tulnud sadu toetajaid ja lähedasi. Medalimehi oli tervitama tulnud ka Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves ja sotsiaalminister Hanno Pevkur.

«Tunne on väga võimas, väga super vastuvõtt,» rääkis kreeka-rooma maadluse raskekaalus hõbemedali võitnud Heiki Nabi. «Nüüd puhkan mõne päeva ning siis peab edasi töötama.»

Nabi arutles, et sportlastel tuleb ette palju tagasilööke, kuid kõige tähtsam on jätkata endasse uskumist ning siis tulevad ka tulemused. Eesti maadlusliidu president Heino Priimägi ütles, et Nabi medalivõidu taga on aastatepikkune töö. «Äkki võib ainult lapsel püksi tulla, kuid Heiki medali taga on paljude inimeste aastatepikkune töö,» rääkis Priimägi.

Kettaheites pronksmedali võitnud Gerd Kanter puhkust ei plaani ning kavatseb sellel hooajal veel häid tulemusi heita. «Homme jälle trenni, sest hooaeg on veel pikk ning tahaks ka hooaja tippmarki parandada,» arutles Kanter. Olümpiavõistlusega oli mees väga rahul ning pronksmedalil on Pekingi olümpiavõitja jaoks kuldne läige. «Konkurents oli Londonis väga tugev. Sain lisamotivatsiooni, et nelja aasta pärast Rios jälle kulla eest võidelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles