Matilt alla kukkunud Iljuštšenko: kõik kohad valutavad

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Iljuštšenko kukkus Eesti meistrivõistlustel mitu korda matist mööda
Anna Iljuštšenko kukkus Eesti meistrivõistlustel mitu korda matist mööda Foto: Andres Haabu

Kergejõustiku Eesti meistrivõistlustel üllatuslikult kõigest hõbemedaliga leppima pidanud kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko maandus pärast ühte hüpet nii õnnetult, et kukkus matilt maha tartaanile.

«Kõik kohad valutavad,» sõnas Iljuštšenko, keda vaevas vigastus juba enne võistlusele tulekut. «Pärast olümpiat pole ma ühtegi hüpet teinud, juba enne Londonisse minekut põrutada saanud kand on jätkuvalt valus.»

Vaatamata hädadele ei kavatse Iljuštšenko veel hooaega lõpetada. «Kui siinsest kukkumisest jäid kõik luud ja kondid terveks, siis võistlen veel,» lausus Eesti meistrivõistlustel 1.88 ületanud Eesti rekordinaine. Kuna ta sai sellest kõrgusest jagu alles teisel katsel, Eleriin Haas aga esimesel, kuulus ka tiitel nooremale konkurendile.

Igapäevaselt Soomes elav ja harjutav Haas tahab tänavu veel kõrgele hüpata. Järgmine nädal osaleb ta erilitsentsi alusel Soome meistrivõistlustel ja selle kaudu loodab pääseda ka Soome-Rootsi maavõistlusele. «Sentimeetrites pole ma endale eesmärke seadnud, kuid kindel soov on viia välisvõistluste rekord sisevõistluste omast kõrgemale,» märkis ta. Sisetingimustes on Haas ületanud 1.90.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles