Montenegro alistas imekolmesega Serbia

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia koondise mängujuht Milos Teodosic eelmisel EMil.
Serbia koondise mängujuht Milos Teodosic eelmisel EMil. Foto: SCANPIX

Korvpalli EM-valikturniiril sündis Eesti alagrupis veel üks suur üllatus – Serbia kaotas koduväljakul 71:73 Montenegrole. Teadupärast üllatas Eesti täna võõrsil Iisraeli alistamisega.

Veel viimase veerandaja alguses oli Montenegro Serbia vastu viiepunktilises kaotusseisus, ent nad püsisid mängus viimaste sekunditeni. Viimase minuti alguses viis Miloš Teodosici vabavise Serbia ette 70:66. Sead Šehovic vastas korviga. Seejärel eksis Teodosic kolmesel ning 11 sekundit enne lõppu seadis Šehovic vabavisetest jalule viigi.

Neli sekundit enne lõppu oli Teodosicil kasutada kaks vabaviset, milledest ta tabas ühe. Montenegro jõudis veel viskele ning kõigest 18-aastase Nikola Ivanovici poolt kesjoonelt teele saaadetud vise  tõi neile võidu.

Kuna selle grupi kolmandas kohtumises alistas Island võõrsil Slovakkia 81:75, on tabeliseis intrigeeriv ja eestlaste eneseuhkust tõstev:

Eesti 2 võitu

Montenegro 2

Serbia 1

Island 1

Iisrael 0

Slovakkia 0

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles