Eesti tänavuseks driftimeistriks krooniti Eduard Vahemets

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Toomara (vasakul) ja Eduard Vahemets.
Taavi Toomara (vasakul) ja Eduard Vahemets. Foto: Tom Riismaa

Nädalavahetusel toimus Laitse Rallypargis käesoleva hooaja pro-klassi driftiautode viimane etapp, kus etapivõidu võttis eelmise aasta parim Taavi Toomara. Hooaja kokkuvõttes võtab meistritiitli vastu Eduard Vahemets.

Lõppenud nädalavahetus selgitas tänavuse driftihooaja parimad pro-klassis. Võistlus oli väga pingeline, sest meestel oli mängus kõik – punktivahed koondtabelis oli väikesed, seda eriti nelja esimese sõitja vahel. Sestap olid kõik mehed rajale tulnud teadmisega, et viimane etapp eraldab terad sõkaldest.

Pro-klassi kvalifikatsiooni võitis ülekaalukalt Taavi Toomara, kellele järgnesid Urmo Täheste ja Karl-Sander Lebbin. Ühtlasi olid Lebbin ja Toomara kiireimad kurvi sisenemisel, tehes seda 105 km/h. Sama kiire oli ka Eduard Vahemets, ent tema platseerus kvalifikatsioonisõidus üheksa võistleja seas alles kuuendaks. Punkte kaotas ta oluliselt kõikides hindamiskriteeriumites – sõidujoones, kiiruses ja sõidunurgas. Ka šõupunkte oli vähe, ent neist punktidest talle piisas.

Eliminaatoris said 7 võistlejat automaatselt edasi Top 8-sse. Vaid Rait Lember ja Henri Puhmas pidid pidama duelli, et selgitada, kumb neist veel sinna mahub. Sõidu võitis Henri Puhmas, kelle järgmiseks vastaseks oli Taavi Toomara. Poolfinaali jõudsid Taavi Toomara, Ami Aalto, Eduard Vahemets ja Urmo Täheste. Kahjuks vaevas Täheste auto käigukasti tehniline rike ning hea sõiduna sai ta kirja ainult esimese vooru, teises voorus tema sõit ebaõnnestus.

Taavi Toomara ja Ami Aalto sõit läks võrdse sõidu tõttu kordusele, mis lõppes Toomara võiduga. Seega sõitsid kolmanda-neljanda kohta sõitu Aalto ja Täheste. Paraku sõitis Täheste maha esimeses kurvis olnud koonuse ning seega oli ta ka sõidu kaotanud ja pidi leppima neljanda kohaga.

Finaalsõit Toomara ja Vahemetsa vahel oli väga võrdne. Kuna tegu on ühe meeskonna sõitjatega, tunnevad nad teineteise sõiduoskusi väga hästi ning relvi neil teineteise vastu tegelikult ei ole. Sõidu võitis Toomara, kes tänu kvalifikatsiooni parimale tulemusele ja esikohale tõusis ka hooaja koondtabelis teisele kohale.

Tänavaklassi sõitjate jaoks oli tegemist hooaja eelviimase etapiga, kus osales tänavune rekordarv sõitjaid – rivis oli 25 sõitjat, kellest tubli viiendik osalesid esmakordselt. Kvalifikatsiooni võitis väga hea sõiduga Jarmo Luht, kes eliminaatorsõitude tulemusel pidi leppima neljanda kohaga. Temast koha võrra kõrgemale tuli Allan Lätt, kes pidi lisaks Luhtile seljatama ka Veiko Haabu ja Arti Kannisto.

Finaalsõidus kohtusid tänavune üllatussõitja Martin Vaga ja Randar Kajo. Vaga liitus driftivõistlustega sellest kevadest ning on alates teisest etapist võitnud kõik võistlused. Ka sel korral ei olnud see teisiti – Randar Kajo andis küll tulise lahingu, ent pidi siiski Vagale alla vanduma ning vastu võtma igati välja teenitud teise koha. Tänavaklassi hooaja viimane etapp toimub septembris, kus selgub, kes saab auga kanda meistritiitlit.

Tänavaklassi esikolmik neljandal etapil:

1. Martin Vaga, 2. Randar Kajo, 3. Allan Lätt

Pro-klassi esikolmik viiendal etapil:

1. Taavi Toomara, 2. Eduard Vahemets, 3. Ami Aalto

Pro-klassi 2012. aasta meistrivõistluste lõplik üldarvestus:

1. Eduard Vahemets, 2. Taavi Toomara, 3. Henri Puhmas

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles