Aerutamismaraton ja merepäästeõppus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerutamine.
Aerutamine. Foto: SCANPIX

Homme, 8. septembril toimub Lahemaa maraton, mille käigus antakse välja ka Eesti meistritiitlid mereaerutamises.

Maratonil osalevad nii meistritiitli kandidaadid kui ka aerutamishuvilised, kellel soov huvitav päev aerutades veeta. Start antakse kell 13.00 Valkla rannast ja võistluse orienteeruv lõpp on kell 17.00.

Maratoni turvamiseks korraldavad õppused Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste ning Eesti Priitahtlik Päästeliit. Õppuse eesmärk on harjutada koostööd vabatahlike merepäästjatega.

«Kuna ilmaprognoos on piisavalt väljakutseid pakkuv, siis on meie vabatahtlikel võimalus kogemusi omandada reaalses situatsioonis, mitte lavastatud õppustel,» kommenteeris Madis Praks Eesti Vabatahtlikust Mere- ja Järvepäästest.

Eesti meistrivõistlused mereaerutamises toimuvad kuuendat aastat, eelmised etapid on toimunud Paatsalus Pärnumaal. Võistluste korraldaja Mart Reimann’i sõnul on Eestis väga head tingimused meresüstasõiduks ning süstasõidu populaarsus on tõusuteel. Sügisene meri on piisavalt väljakutseid pakkuv, samas tunduvalt soojem kui näiteks juunikuus, kuid homne meri nõuab aerutamiseks kogemusi.

Võistlejate arv on umbes 60 inimest ning tõenäoliselt langetavad mõned võistlejad otsuse, kas nende kogemused vastavad ilmastikuoludele või mitte alles laupäeva hommikul enne võistluste algust.

Turvalisus on võistluse korraldajate prioriteet ja seetõttu on algset marsruuti muudetud ning turvalisuse huvides varjulisemasse piirkonda suunatud. Kõik võistlejad on varustatud signaaltõrvikutega, veekindlalt pakitud mobiiltelefoni ja ka GPS jälgimisseadmega. Võistluste käiku on võimalik jälgida Valkla rannarestoranis ekraanilt. Võistlust tuleb lisaks vabatahtlikele turvama ka piirvalvelaev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles