Iljuštšenko kolib Tartust Tallinna

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Iljuštšenko plaanib jätkata ka sportlasena..
Anna Iljuštšenko plaanib jätkata ka sportlasena.. Foto: Toomas Huik

Eesti parim kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko mõtleb Tallinna kolimisest, ent samal ajal plaanib jätkata töö kõrvalt tippsportlasena.

«Tartus ei hoia mind enam miski kinni, trenni saan teha igal pool ja täpselt siis, kui mulle sobib. Spordihallis ei oota mind enam keegi,» sõnas Iljuštšenko. «Soovin oma tuleviku siduda Tallinnaga ja selle peamiseks põhjuseks on töö.»

Eesti rekordinaisel on seljataga raske hooaeg. Kevadel suri tema treener Martin Kutman, tiitlivõistlustel jäi ta aga lõppvõistlustelt eemale. Londoni olümpial segas Iljuštšenkot kannavigastus.

Septembri lõpuni peab Iljuštšenko spordist puhkust ja ravib jalga. Õigupoolest pidigi puhkus olema tema haigele jalale parim ravim. «Pilt näitab, et jalas on verevalum või väike luuline moodustis,» selgitas Iljuštšenko. «Nüüdseks on valu kadumas ja vaevalt see koormuste juures uuesti tagasi tuleb. Neli aastat tagasi oli mul sarnane probleem ja toona sain jala korda.»

Esmaspäeval treeninguid alustades keskendub Iljuštšenko peamiselt üldkehalistele ja erialastele harjutustele. See töö ei nõua treeneri juuresolekut. Suuremat abi vajab ta aga siis, kui hakatakse timmima hüppetehnikat. Kogu tegevuse muudab aga keeruliseks see, et Iljuštšenko treenerina tegutsev Gaspar Epro elab hoopis Saksamaal ega saa hoolealuse iga treeningut külastada.

«Selleks ajaks kui läheb tehnika lihvimiseks, peaks Gaspar tihedamini Eestis käima,» nentis Iljuštšenko, kes igapäevaselt peab Eproga sidet arvuti vahendusel. Ühtegi teist treenerit ei kavatse ta aga endale otsida. Tallinnas polevatki sellist inimest, kes saaks teda aidata. «Mina ei tea küll ühtegi,» nentis ta.

Uuel hooajal pöörab Iljuštšenko suuremat tähelepanu suvisele hooajale, talvel pole ta kunagi väga kõrgel tasemel hüpanud. Samas ei hakka ta aga vormi kunstlikult alla suruma. «Kui õnnestub ka talvel kõrgele hüpata, on hästi, kui ei, siis pole midagi teha,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles