Klettenberg naudib karjääris uut hingamist

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Klettenberg ja Ulrike R jätsid juubeliüritusel publiku rõõmuks võidu koju.
Gunnar Klettenberg ja Ulrike R jätsid juubeliüritusel publiku rõõmuks võidu koju. Foto: Peeter Langovits

Kümnendat korda toimunud Tallinn International Horse Show’l sai põhisõidus esikoha Gunnar Klettenberg.

«Tuleb võistlust hästi alustada ja ilusti lõpetada, siis on kõik rahul!» muheles 44-aastane takistussõitja Gunnar Klettenberg pärast kodupubliku ees saadud MK-etapi esikohta.

Nimelt alustas Klettenberg Horse Show’d esikohaga, saades reedel parkuuris kõrgusel kuni 135 sentimeetrit hobusel U-Too esikoha, kolme võistluspäeva põhivõistlusel ehk MK-etapil, kus takistused olid 160 sentimeetri kõrgused, läbisid Klettenberg ja Ulrike R parkuuri eksimusteta, tasuks taas esikoht.

MK-etapi Grand Prix’ sõidus selgus võitja ümberhüpetel, kuhu pääses 38 osalejast koguni 12. Klettenberg ja Ulrike R ületasid probleemideta kõik takistused ning sõitsid välja kiireima aja 34,94. Ümberhüpped suutsid vigadeta läbida ka leedulane Benas Gutkauskas ja Carolien VH Scheefkasteel ning soomlane Mikael Forsten ja Evli Nandele. Teisena lõpetas ajaga 36,25 Gutkauskas ning kolmas oli 36,52ga Forsten.

Eestlastest jõudsid 12 sekka veel Tiit Kivisild, Siim Sinijärv ja Rein Pill. Kivisild ja Calina olid nelja karistuspunktiga seitsmendad ning Sinijärv ja Zidante P kaheksa karistuspunktiga kaheksandad, Pill ja Konstantinos KS kogusid 11 karistuspunkti ja pidid leppima 11. kohaga.

Klettenberg startis ümberhüpetele eelviimasena, mis tema hinnangul aitas võidule omajagu kaasa. «Ümberhüpetel on alati parem tagumises otsas startida, see annab väikese eelise, sest näed, mis eelmised on teinud, kui palju nad riske on võtnud ja kes kui palju on maha ajanud,» selgitas ta. «Enne mind oli kaks nulli, nägin liidri sõitu ja tegin oma plaani vastavalt sellele – ta tegi kaks lühikest pööret ja kaotas sellega aega, mina võtsin sellise taktika, et sõitsin nendest tõketest ümber, aga hoogsamalt, ja see õigustas end.»

Klettenbergist sai nüüd esimene Eesti ratsanik, kes on Tallinna MK-etapil suutnud kahel korral triumfeerida. Lisaks temale on eestlastest Tallinnas võidurõõmu saanud maitsta Pill ja Hanno Ellermann. «Võita oma kodupubliku ees, eriti Saku hallis, on ikka väga võimas emotsioon,» tunnistas Klettenberg. «Siinne publik on nii soe!»

Klettenberg sai tänavu esikoha ka Moskva MK-etapil ning oli Riia etapil teine, lisaks võidutses ta suvel Leedus peetud Rahvuste karika etapi raames toimunud Grand Prix’ sõidus. «Tundub, et praegu liigub kõik õiges suunas. Mulle on sattunud head hobused, pealegi on mul viis hobust, kelle vahel saan valida – kui mõni pole vormis, siis ma teda ei võta,» rääkis Klettenberg. «Kellel on vähem hobuseid, neil on kindlasti raskem. Mul oli varem kogu aeg kolm ratsut, aga viis on juba luksus.»

Seda saab Klettenberg endale lubada tänu venelasest sponsorile Pavel Kadušinile, kes on kolme tema hobuse omanik, ülejäänud kaks hobust kuuluvad aastaid Klettenbergi toetanud Oliver Kruudale. «Kadušin toetab päris kõvasti ratsasporti Venemaal, Valgevenes ja Baltikumis, Kruuda aitab mind ka jõudumööda, mul on kindlasti selle tõttu palju lihtsam,» tõdes Klettenberg. «Ise ei pea enam väga muretsema. Võib öelda, et mul on karjääris uus hingamine – mul on päris head hobused, nüüd tuleb nendega ainult võistelda ja hästi esineda.»

Tallinn International Horse Show’l peetud koolisõidus oli kahel võistluspäeval parim Dina Ellermann hobusel Landy’s Akvarel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles