Eesti ja Bulgaaria mängu tulemus jääb jõusse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Kruglov (vasakul) ja Aleksandr Dmitrijev (paremal) heitlemas Bulgaaria koondislase Stanislav Manoleviga.
Dmitri Kruglov (vasakul) ja Aleksandr Dmitrijev (paremal) heitlemas Bulgaaria koondislase Stanislav Manoleviga. Foto: SCANPIX

Praeguseks on selgunud, et Eesti ja Bulgaaria jalgpallikoondiste vahelist mängu korraldanud firma ja kohtumist vilistanud kohtunikud võisid manipuleerida mängu tulemusega.

Kohtunike eesmärgiks oli kohtumises luua soodne pinnas väravate löömiseks ning seega antigi kokku neli penaltit. Õigusemõistja siiski kummalegi poolele eelist ei andnud ning penalteid ja karistuslööke anti nii nagu parasjagu võimalus tekkis.

Tulemuse manipuleerimisega mängijad seotud ei olnud ja kohtumise tulemus jääb ka jõusse.

«Mängu tulemus jääb muidugi jõusse. Lihtne on mängu tembeldada nüüd mõttetuks, aga tegelikult see ju nii ei ole, kuna meeskonnad mängisid tõsiselt. Mõlemad meeskonnad said korraliku mängu,» rääkis Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak Vikerraadiole. «Ainult, et üks tolvan andis neli penaltit. Aga muidu läks see mäng täie ette. Selliseid asju on juhtunud rahvusvahelises jalgpallis ka varem.»

Mäng lõppes teatavasti 2:2 ning kohtumise kõik väravad löödi penaltitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles