Leoki heategevuslikul motokrossil stardib kahekordne maailmameister Pichon

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mickael Pichon
Mickael Pichon Foto: Honda

13. oktoobril Tartu lähedal Haaslava vallas uuel Lange krossirajal peetaval heategevuslikul motokrossil Tanel Leok ja sõbrad tuleb starti prantslasest kahekordne motokrossi maailmameister ja kahekordne USA superkrossi võitja Mickael Pichon.

Tegu on sõitjaga, kes oma karjääri jooksul pakkus tõsist konkurentsi 2010. aastal heategevuskrossil Tanel Leok ja sõbrad osalenud kümnekordsele maailmameistrile Stefan Evertsile.

Pichoni näol külastab Eestimaad taas tükike maailma motokrossi ajalugu. Pichon tuli USA Superkrossi võitjaks aastatel 1995 ja 1996, aastatel 2001 ja 2002 tuli ta Suzuki meeskonna ridades motokrossi maailmameistriks. Oma aktiivse sõitjaperioodi lõppedes on Pichon osalenud üksikutel võistlustel ja praegu on ta ametis Prantsusmaa Honda erinevate projektide juures.

Pichon annab Tanel Leok ja sõbrad oksjonile sama varustuse, millega ta krossil osaleb, lisaks tuleb tema poolt müüki varustust, millega ta on MM-sarjas osalenud.

Open klassis tulevad starti veel Inglismaa sõitjad Ashley Wilde ja James Cottrell, kes kindlasti suudavad konkurentsi pakkuda meie ja Läti kiiretele sõitjatele eesotsas Tanel Leokiga.

Oksjonil tuleb müüki hulgaliselt väärtuslike asju maailma tippkrossisõitjatelt, nagu näiteks peoperemehe Tanel Leoki selle aasta sõiduriided, kiiver ja ka Rahvuste Krossi Eesti koondise sõitjate riided. Samuti saab endale osta tänavuse MX1 klassi maailmameistri Antonio Cairoli sõiduriided, kümnekordse maailmameistri Stefan Evertsi sõidusärgi, USA ühe edukaima krossimehe, viimasel kahel aastal Ameerika superkrossi tšempioniks tulnud Ryan Villopoto sõidusärgi, tänavu MM-sarjas MX1 klassis teiseks tulnud Clement Desalle’i sõiduriided, MM-sarjas MX2 klassis teiseks tulnud Tommy Searle’i kiivri, Ken de Dyckeri ja Jeremy van Horebreeki sõiduriided, Max Nagli ning Shaun Simpsoni sõidusärgi ja prillid, Gautier Paulini, Xavier Boogi, Kevin Strijbos’i, Christophe Pourceli ja Sebastien Pourceli sõidusärgid.

Lisaks Open klasspõnevatele sõitudele on sellel aastal kavas Tanel Leok ja sõbrad raames Eesti motokrossi meistrivõistluste viimane etapp noorteklassidele 50 cc, 65 cc ja 85 cc, mis annab võimaluse noortel krossisõitjatel osaleda suurte ässadega samal võistlusel.

Eelnevatel aastatel on palju populaarsust kogunud Säärude klass, kus eelmine aasta nii Tanel Leok, Jevgeni Bobrõšev kui Shaun Simpson rajal käisid. Säärumeeste kiituseks saab öelda, et MM-sarja mehed ikka õigetele säärumeestele vastu ei saanud. Seega on kõik säärud ka sel aastal oodatud, nagu ka Retro klassi masinad. See on masinaklass, mis koondab endas sõitjaid, kes omavad mootorratast, millel on trummel pidur või taga topelt amort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles