Borussia teeb Barcale, ManU-le ja Realile pika puuga ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dortmundi Borussia fännid peavad klubi viimaste aastate edus tänama ka suurrivaali Müncheni Bayernit
Dortmundi Borussia fännid peavad klubi viimaste aastate edus tänama ka suurrivaali Müncheni Bayernit Foto: SCANPIX

Värske statistika kohaselt on Euroopa klubijalgpallis kodumängudel suurim pealtvaatajate hulk eelmisel hooajal Saksamaa meistriks tulnud Dortmundi Borussial.

Borussia on käimasoleval hooajal pidanud kolm kodumängu ning kõiki matše on jälginud 80 645 pealtvaatajat ehk täismaja, selle pealtvaatajatearvuga on Borussia Euroopas esikohal.

Teisel positsioonil on Inglismaa klubi Manchester United, kes on sel hooajal koduväljakul mänginud kolmel korral ning keskmiselt on ühel mängul olnud 75 353 inimest, Old Trafford mahutab maksimaalselt 76 212 pealtvaatajat, seega on täidetud olnud 98,87 protsenti staadionist.

Tabelis on kolmandal kohal neli kodumängu pidanud FC Barcelona, Hispaania klubi staadionil Camp Noul on mänge vaadanud keskmiselt 74  670 jalgpallifänni, mis on 75,59 protsenti staadioni mahutavusest (98 787 pealtvaatajat).

Neljandal real on Saksamaa klubi Müncheni Bayern täismaja ehk 71 000 vaatajaga ning viies on hispaanlaste Madridi Real samuti 71 000 pealtvaatajaga, kuid kuna nende staadion mahutab 80 162 inimest, on nende protsent Bayerniga võrreldes väiksem – 88,57.

Esikümne moodustavadki Saksamaa, Inglismaa ja Hispaania klubid, 11. real on keskmiselt 49 575 pealtvaatajaga Hollandi klubi Amsterdami Ajax.

Eesti koondislase Ragnar Klavani tööandja FC Augsburgi seniseid kodumänge on kohapeal vaatamas käinud 28 041 inimest, mis on 91,46 protsenti staadioni mahutavusest (30 660 inimest), sellega Saksamaa klubi Euroopas 30 parema sekka ei mahu.

Vaata tervet tabelit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles