Kaval konspiratsioon: Armstrong kutsus oma dopinguarsti Schumiks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong.
Lance Armstrong. Foto: SCANPIX

Lance Armstrongilt üle miljoni dollari saanud doktor Michele Ferrari lükkas tagasi süüdistuse, nagu oleks tema koordineerinud seitsmekordse Tour de France'i võitja Lance Armstrongi ja paljude teiste ratturite dopinguprogrammi, vahendab spordipartner.ee.

USADA põhjaliku raporti kohaselt kandis Armstrong aastatel 1996-2006 Ferrarile kokku üle miljoni dollari. Armstrong kasutas e-mailides Ferrari asemel nime «Schumi». USA rattur ei saatnud Ferrarile elektronkirju otse, vaid kasutas vahendajana arsti poega Stefanot. «Armstrong oli pärast 2005. aastat minu treenerinõu andmisega tegeleva kodulehekülje tavaklient ja mu poeg vastutas minu järelevalve all tema treeningplaanide eest,» selgitas Ferrari, kelle sõnul arendasid Hispaanias Gironas elanud teised USA ratturid oma dopinguprogrammi, millesse tema segatud polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles