Karismaatiline jalgpallijuht Aivar Pohlak sai täna 50-aastaseks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Viktor Burkivski

Viimased rohkem kui paarkümmend aastat on Aivar Pohlak end pühendanud Eesti jalgpalli arendamisele: 1990. aastal asutas ta Eesti edukaima tänaseni kestva jalgpalliklubi FC Flora, aitas paljudel siinsetel mängijatel endale välisklubi leida, tõi Eestisse mitmed välisspetsialistid, viis läbi A. Le Coq Arena rajamise, asutas üle riigi mitmeid klubisid ja jalgpallikoole jne, kirjutab Eesti Jalgpalli Liidu pressiteenistus.

Samuti oli Pohlak Meistri- ja Esiliiga tasemel mängija ning treener. Alates 1993. aastast jalgpalliliidu juhatusse kuuluv mees valiti organisatsiooni presidendiks aastal 2007. Tema juhtimisperioodi jooksul on alaliit kasvanud Eesti suurimaks spordiorganisatsiooniks, kus teeb jalgpalli arengu nimel tööd üle 40 inimese.

Rahvusvahelisel tasandil on Pohlak UEFA noorte- ja amatöörjalgpalli komisjoni aseesimees ning FIFA ausa mängu ja sotsiaalse vastutuse komisjoni liige. FIFA tunnustas tema panust jalgpalli 2004. aastal oma 100. aastapäeva teenetemärgiga.

1980. aastatel lastekirjanikuna tegutsenud Pohlak on ka ühiskondlikult aktiivne läbi arvamuslugude, ettepanekute ja sõnavõttude. 2009. aastal valiti ta Kose vallavolikogu aseesimeheks, Pohlak on lõpetanud TPI majandusinsenerina ja õppinud Tartus psühholoogiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles