Daley Thompson: ROK peaks rattaspordi olümpiamängudelt eemaldama

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daley Thompson Londoni olümpial.
Daley Thompson Londoni olümpial. Foto: SCANPIX

Suurbritannia kergejõustikulegend Daley Thompson soovitas Rahvusvahelisel Olümpiakomiteel (ROK) dopinguskandaalide tõttu jalgrattasport olümpiamängude kavast eemaldada.

Endine mitmevõistleja on agar dopinguvastane ja võttis sõna ka Lance Armstrongi skandaali osas.

«Armstrong on pettur ja rohkem pole siin midagi arutada,» sõnas kahekordne olümpiavõitja Daily Maili vahendusel. «Jalgrattaspordi maine on tema tõttu väga madal. See on kõigi puhta spordi sõprade jaoks kohutav olukord.»

«Alaliit ei suuda ilmselgelt rattaspordi probleeme lahendada ja ROK peaks sekkuma. Seni kuni nad korda majja lüüa ei suuda, tuleks nende olümpial osalemine sanktsioneerida. Tahan, et petturid olümpiale ei pääseks,» lisas Thompson.

«UCI ja jalgratturid on teineteisest kaugenenud ja kaotajaks jäävad ka ausad sportlased, ent see on ebaaus. Kui rattasport tahab olla osa olümpiaperest, peavad nad dopinguprobleemid lahendama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles