Võimsas hoos Vettel astus tiitlile sammu lähemale

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänu järjekordsele esikohale suurendas Sebastian Vettel (vasakul) veel veidi edumaad oma pearivaali Fernando Alonso ees.
Tänu järjekordsele esikohale suurendas Sebastian Vettel (vasakul) veel veidi edumaad oma pearivaali Fernando Alonso ees. Foto: AP/Scanpix

Põnevalt alanud vormelihooaeg, kus MM-sarja liidripositsioon käis pidevalt käest kätte, kulgeb lõpule lähenedes kindlalt ühe mehe juhtimisel – viimasel kahel aastal maailmameistriks tulnud sakslane Sebastian Vettel teenis eile neljanda järjestikuse etapivõidu.

Ka mullu India etapil võidutsenud Vettel tegi seega sügisestel Aasia etappidel puhta töö. Varem pole 2007. aastal vormel-1 debüüdi teinud Vettel nelja etappi järjest võitnud.

Tänu järjekordsele esikohale kasvatas Indias ka kvalifikatsiooni võitnud Vettel MM-sarja üldarvestuses edu Fernando Alonso ees 13-punktiliseks, Ferrari rooli keerav hispaanlane oli eile Vetteli järel teine. Kui Vettel tuleb ka tänavu maailmameistriks, tõuseb ta ühele tasemele vormelilegendide Juan Manuel Fangio ja Michael

Schumacheriga, kes on ainsad mehed, kes kolm aastat järjest MM-tiitli võita suutnud.

«Juba nelja järjestikuse etapi võitmine on üsna uskumatu,» nentis 25-aastane Vettel, kellel tekkisid üsna lõpu eel autoga probleemid, ent ta jõudis siiski võitjana finišisse. «Selliseid asju on raske eesmärgiks võtta, need kas juhtuvad või ei juhtu.»

Seejuures on Vettel viimasel kolmel etapil sõitu algusest lõpuni juhtinud, viimati sai sellega hakkama Ayrton Senna 1989. aastal. «See on väga-väga eriline tunne,» sõnas emotsionaalne Vettel, kui kuulis, et kordas Senna saavutust. «Me kõik peame Ayrtonit igavesti meeles.»

Kui Vettelilt pressikonverentsil uuriti, kas tal on juba üks käsi võidukarikal, ei soovinud ta sündmustest ette rutata, öeldes, et seis on endiselt veel lahtine. «Teine käsi karikal on ilmselt Fernando oma,» muheles ta. «Kahtlemata oli võit järjekordne samm tiitlile lähemale, aga pikk tee on veel minna ja me teame väga hästi, kui kiiresti kõik muutuda võib.»

Alonso tõdes, et Indias poleks ta 2. kohast enamat suutnud, ent avaldas, et enne sel nädalavahetusel peetavat Abu Dhabi etappi läbib tema auto kerge uuenduskuuri ning seetõttu on ta endiselt veendunud, et suudab Vetteli tiitlijahis kinni püüda. Peale Abu Dhabi on tänavu veel kavas USA ja Brasiilia etapid.

«Muidugi pole praegu lihtne Red Bulliga võidelda, aga me ei anna alla,» rääkis kahekordne maailmameister Alonso. «Olen endiselt optimistlik, üks sõit ei muuda ju midagi – 75 punkti on veel jagamisel ja ma kaotan ainult 13ga. Praegu on peamine probleem, et me pole kvalifikatsioonis piisavalt kiired, aga usun, et Abu Dhabiks või hiljemalt USA etapiks on see lahendatud.»

Alonso sõnul on tema peamiseks eesmärgiks MM-tiitel, sel nädalal on aga tema suur siht lõpetada Vettelist eespool. «Võit Abu Dhabis oleks eriti hea, aga selleks peab Ferrari sammu edasi astuma, sest praegu pole me võimelised võitma, aga tore oli näha, et suudame sõidus Red Bulli alistada,» rõõmustas Alonsot see, et ta suutis Vetteli tiimikaaslase Mark Webberi selja taha jätta.  

Webber sõitis 60-ringilisel India etapil kuni 48. ringini 2. kohal, kuid siis ütles tema KERS-süsteem üles ja Alonso sai sirgel temast probleemideta mööda, aga McLareni Lewis Hamiltoni õnnestus tal siiski selja taga hoida. Esikuuikusse jõudsid veel Hamiltoni tiimikaaslane Jenson Button ja Ferrari piloot Felipe Massa.

Schumacheri sõit lõppes esimeses kurvis

Tänavuse hooaja järel oma pikale ja edukale vormelikarjäärile punkti panev 43-aastane Michael Schum­a­cher (pildil) tõdes pärast ebaõnnestunud India GP-etappi, et on sunnitud tippspordist üsna kehvade tulemustega lahkuma.

Eilsel etapil põrkas Schumacher esimeses kurvis kokku Jean-Eric Vergne’iga, kokkupuute tagajärjel purunes tema autol rehv ja sinna kadus ka tema lootus punktikohta püüda.

Sakslane jätkas sõitu 54. ringini, kuni meeskond kutsus ta ettevaatuse mõttes rajalt ära, kuna tema auto käigukastiga oli probleeme.

«Olen sel hooajal 17 etapist katkestanud kaheksa, see on peaaegu 50 protsenti,» lausus Schuma­cher. «Kahtlemata pole ma sellise statistikaga harjunud. Muidugi tahaksin karjääri heade tulemustega lõpetada, aga ma ei usu, et niimoodi läheb, ja ma pole selle üle ka väga kurb.»

«Kui mul tekib võimalus kõrgete kohtade eest võidelda, teen muidugi oma tööd ja annan endast parima, et meeskonda aidata, aga üldiselt on see minu jaoks lihtsalt tavaline töö,» lisas ta.

Vormel-1

India GP-etapp

•    1. Sebastian Vettel (Red Bull), 2. Fernando Alonso (Ferrari), 3. Mark Webber (Red Bull), 4. Lewis Hamilton (McLaren), 5. Jenson Button (McLaren), 6. Felipe Massa (Ferrari), 7. Kimi Räikkönen (Lotus), 8. Nico Hülkenberg (Force India), 9. Romain Grosjean (Lotus), 10. Bruno Senna (Williams).

MM-sarja üldseis

•    Sõitjate arvestuses: 1. Sebastian Vettel (Red Bull) 240 punkti, 2. Fernando Alonso (Ferrari) 227, 3. Kimi Räikkönen (Lotus) 173.

•    Tiimide arvestuses: 1. Red Bull 407 punkti, 2. Ferrari 316, 3. McLaren 306.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles