Kolm põhjust, miks soosik Kalev otsustavas mängus langes

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo mängujuht John Linehan (nr 10) üritab rasket viset.
Kalev/Cramo mängujuht John Linehan (nr 10) üritab rasket viset. Foto: Liis Treimann

Korvpallis tähendab lisaaeg loteriid – seal ei pruugi enam lugeda tugevus ja oskused, vaid võidu võib määrata isegi pime õnn.


Balti liiga otsustava veerandfinaali eel arvas enamik spetsialiste, et Kalev/Cramol on Tartu Rocki ees eelis. Paraku näitas platsil toimunu midagi muud. Mängu tulemus sõltub sajast pisiasjast, ent Postimees valis kolm hetke, mis võisid saada Kalev/Cramole saatuslikuks ning viisid kohtumise lisaajale.



Esiteks andsid seeria teises mängus ladusalt ja aktiivselt tegutsenud kalevlased mängu alguses initsiatiivi Rocki kätte. Jäi mulje, just nagu oleks nad unustanud, et tartlaste mäng sõltubki algusest. Kui siis saadakse end käima, pole neist võimalik lihtsalt üle joosta.



Seda väidet kinnitavad seeria kõik kolm kohtumist – esimeses ja kolmandas mängus olid kalevlased alguses passiivsed ning tegutsesid liialt individuaalselt, see aga lubas Rockil haarata ohjad endale. Teises mängus surus Kalev/Cramo vastase kohe põrandale ning sisulist vastupanu ei järgnenud.



Loomulikult sõltus algus ka Rocki pallurite häälestusest, ent kohe alguses aktiivselt surudes võinuks kalevlased kontrolli enda käes hoida.



Teine valus hetk oli kolmandal veerandajal, kui Kalev/Cramo haaras initsiatiivi ja pääses kaheksa punktiga juhtima. Tundus, et tartlastel puudub võimalus pealinna meeskonna tuure koguvat rongi pidurdada.



Oma abikäe ulatas aga Kalev/Cramo ääremängija Nate Fox, kes tegi korvi alla Viktor Sanikidzele ebasportliku vea – kusjuures väga rumala vea. Grusiin tabas viske ja sellele järgnenud vabaviske. Rock sai kohe veel ühe rünnaku ning Tanoka Beard lõpetas sellegi korviga. Ühe rünnakuga teenitud viis punkti tõid Rocki mängu tagasi.



Kolmas kaotuse põhjus pesitseb Kalev/Cramo mängujuhi John Linehani tegutsemises.



Otsustavatel hetkedel võttis ta ridamisi vastu rumalaid otsuseid. Mängu käivitamise ja kaaslaste söötudega toitmise asemel kippus ta pikalt põrgatama ning lõpetas rünnakuid rumalate ja ootamatute visetega.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles