Vetteli tulemus tühistati, sakslane peab alustama võistlust boksiteelt

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel jättis oma masina raja äärde seisma.
Sebastian Vettel jättis oma masina raja äärde seisma. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja üldliider sakslane Sebastian Vettel (Red Bull) lõpetas täna Abu Dhabi etapi kvalifikatsiooni kolmandana, kuid võistlust peab ta alustama boksiteelt.

Vettel peab võistlust alustama boksiteelt, kuna kvalifikatsioonis jättis ta oma masina meeskonna käsul raja äärde seisma. Nüüd selgus, et ta tegi seda, kuna tema masinas ei olnud enam piisavalt kütust, kirjutab Eurosport.

Vastavalt reeglitele peab vormel-1 masin jõudma omal jõul boksi ning lisaks peab paagis olema üks liiter kütust, millest saab võtta vajalikud proovid.

«Ma ei tea, miks ma pidin peatuma. Mulle anti vastav käsk ning tõenäoliselt oli kusagil mingi problem. Siiski ei tohiks tegemist olla millegi tõsisega,» põhjendas Vettel, miks ta jättis oma masina raja äärde seisma.

MM-sarja üldarvestuses hoiab Vettel 240 punktiga esikohta, teine on Fernando Alonso 227 ja kolmas Kimi Räikkönen 173 silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles