Vigastus ja klubi kehv sisekliima sundisid Toobali koju sõitma

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Toobal
Andres Toobal Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Alanud hooajaks Prantsusmaa esiliiga klubisse Canteleu Maromme siirdunud Andres Toobali hooaeg piiri taga lõppes kahjuks oodatust kiiremini. Viimased paar kuud meeskonnas põhisidemängijana tegutsenud Toobalit segas vigastus, mis pärssis mängukindlust, lisaks oli meeskonnas tõsiseid probleeme sisekliimaga.

Eestisse tagasijõudes selgus, et Eesti ühel parimal sidemehel on puusaliiges pesast väljas. Toobal käis ka Gerd Kanteriga koostööd tegeva Indrek Tustiti juures, kes määras võrkpallurile eriharjutusi 10 päevaks, kuid mis jätkuvad ka edaspidi. Natukene infot ka klubist ja Prantsusmaa esiliigast, vahendab volley.ee.

Mängiv peatreener Dario Djukic pallis mõned aastad tagasi koos Kert Toobaliga, kuid kes uue ülesandega hakkama ei saanud. Selle asemel, et sisestada mängijatele optimismi ja võitlustahet, rääkis Djukic juba hooaja alguses, et meeskond kukub kindlasti tagasi aste madalamale. Septembri keskel lahkus tüliga meeskonnast libero ning ka järgnevad kuud olid klubis peatreeneri tõttu väga närvilised.

Canteleu põhisidemängija oli eelduste kohaselt serblane Branimir Peric, kuid tema vigastus tõstis Toobali algkoosseisu mängijaks. Eesti võrkpallur sai meeskonna juures olla 10 treening- ja neli võistlusmängu, misjärel osapooled lepingu lõpetasid.

Toobal tõdes, et Prantsusmaa esiliiga tase on väga hea, kus erinevalt Schenkeri liigast lihtsaid vastaseid ei ole. Samuti oli meeskond hästi komplekteeritud, kuid vigastused (neli põhimeest ei saanud kaasa mängida) ja peatreeneri käitumine muutsid mängijad ebakindlaks. Toobal alustas kõigis neljas esiliiga mängus algkoosseisus ning kogus sidemängija kohta head taset näitavad 3, 7, 2 ja 5 punkti.

Canteleu mängis treeningmängudes 1:1 Rennes` meeskonnga (Pajusalu ja Pupart ei osalenud) ning tasavägistes mängudes kaotati 0:2 Prantsusmaa tippmeeskonnale Tours. Seejuures pidi Toobal viimase kahe kuu jooksul pidevalt valuvaigisteid neelama.

Kohapeal arvati, et midagi märkimisväärset ei ole ning püüti erinevate venitustega asja paremaks muuta. Vigastus muutis Toobali mängu ebakindlaks ning koos juhtkonnaga otsustati leping lõpetada.

Praegu ei ole teada, kas või millisel määral saab Toobal käimasoleval hooajal jätkata. Pärast MRT uuringut on pilt juba selgem. Loodetavasti midagi tõsist ei tuvastata ning võrkpallisõbrad saavad lähitulevikus Toobali tegemistele palliplatsil kaasa elada.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles