Korvpalli MMi ootab ees kaks olulist muutust

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Rahvusvaheline korvpalliliit FIBA kinnitas Malaisias peetud kongressil mitu otsust, mis puudutavad edaspidist maailmameistrivõistluste läbiviimise korda.

Kui järgmine MM toimub plaanipäraselt 2014. aastal Hispaanias, siis seejärel mängitakse 2018. aasta asemel alles 2019. aastal. Ühtlasi saab MMist 2020. aasta olümpiamängude valikturniir. Seni tagas pääsu olümpiale vaid maailmameister, teised koondised pidid olümpiapiletit püüdma kontinendi meistrivõistluste kaudu.

Muudatus tähendab, et tippmängijad ei pea enam kolmel suvel järjest koondist abistama, mis loodetavasti vähendab nimekate loobujate arvu. Samuti ei lange korvpalli MM siis enam samale aastale jalgpalli maailmameistrivõistlustega.

Teise olulisema muudatusena tõstis FIBA osalevate meeskondade arvu 24 pealt 32-le. Seegi muutus jõustub alates 2019. aasta MMist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles