Eesti judokad lähevad U23 EMile medaleid püüdma

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis
Juhan Mettis Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Reedest pühapäevani toimuvad Prahas U-23 vanuseklassi judo Euroopa meistrivõistlused. Võistluste väga tugevast konkurentsist annab märku fakt, et osalevast 400st võistlejast seitse võtsid osa hiljutistest Londoni olümpiamängudest.

Prahas võistleb 6 Eesti judokat: Juhan Mettis, Grigori Minaškin, Andre Seppa, Dmitri Lepp, Iljas Avir ja Alexander Zelenskiy. Treeneritest sõitsid kaasa täiskasvanute koondise peatreener Aavo Põhjala ning U-23 peatreener Vladimir Stepanjan. 

Reedel võistleb kehakaalus – 66 kg Avir, kelle esimeseks vastaseks loositi ukrainlane Paskar. Laupäeval on võistlustules Zelenskiy (-73 kg) ning hiljuti kaalukategooriat vahetanud alles 19-aastane Seppa (-81 kg). Zelenskiy esimese ringi vastaseks on hollandlane ning Seppal ukraina judoka.

Suurimad medalilootused asuvad maadlema pühapäeval, kui -100 kg meeste seas teeb kaasa Minaškin, kes on juuniorite EMilt võitnud kaks medalit ning juuniorite MMil pronksmedali. Lisaks Minaškinile on pühapäeval meeste raskekaalus +100 kg kaasa tegemas Mettis ning Lepp. Lepa esimeseks vastaseks on sakslane Breitbarth. Mettis on seni ainus Eesti judoka, kes U-23 EMilt medali on võitnud (hõbemedal aastast 2010).

Seekord on Mettise esimeseks konkurendiks Venemaa esindaja Nazhmudinov, kes on samuti U-23 EMi medalimees. Mettis kommenteeris eesolevat võistlust järgmiselt: «Esmane eesmärk on kindlasti Prahast tervena naasta, vigastused on paratamatult mu ettevalmistust seganud, kuid matile lähen võitlema. Jääksin võistlustega rahule kui suudaksin medaliga naasta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles