Saksa ralliajakiri: Neuville hakkab sõitma Fordiga, Tänaku võimalused aina kahanevad

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville Rally Estonia testikatsel.
Thierry Neuville Rally Estonia testikatsel. Foto: Ray Põder

Saksa ralliajakirja Rallye-magazin.de veebiväljaanne avaldas, et Ott Tänaku võimalused ka järgmisel aastal MM-sarjas kihutada kahanevad tõenäoliselt veelgi - M-Sport tahab kolmandaks sõitjaks palgata Thierry Neuville'i.

Ajakirja teatel peavad M-Spordi meeskonna boss Malcolm Wilson ja järgmisel hooajal tiimis sõitev ning meeskonnale suure hulga raha andev Nassir Al-Attiyah uuel nädalal koosoleku, kus arutatakse, kes võiks olla järgmisel aastal meeskonna põhipiloodid. Pärast seda, kui Fordi tehas teatas, et uuel aastal enam tehasetiimiga MM-sarjas ei osaleta, sõltub M-Spordi tulevik suuresti Al-Attiyahi rahadest.

Meeskonna esisõitja pole küll veel kinnitatud, ent kõigi märkide järgi saab selleks tänavuse MM-sarja neljas mees Mads Østberg. Al-Attiyah istub ka ise rooli, kuid osaleb vaid seitsmel rallil, kuna soovib eeskätt ennast proovile panna Dakari maratonrallil.

Lisaks endale ja Østbergile soovibki Al-Attiyah kolmanda sõitjana tiimis näha Neuville'i, kellega ta võistles tänavu koos endaloodud Citroëni eratiimis. On selge, et Al-Attiyah peab Neuville'i andekaks sõitjaks, kuna tänavu jättis ta nii Sardiinias kui ka Uus-Meremaal oma auto belglasele sõita, andes tollele võimaluse rohkem kogemusi korjata.

Et siiani on töökohata ka tänavu Fordis sõitnud Petter Solberg ja Jevgeni Novikov, polegi Ott Tänakul enam järgmisel hooajal MM-sarjas sõitmiseks vabu kohti õieti jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles