Väravamasin Messi liigub absoluutse rekordi suunas

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Barcelona ründetäht Lionel Messi.
FC Barcelona ründetäht Lionel Messi. Foto: SCANPIX

FC Barcelona ja Argentina jalgpallikoondise tähtmängija Lionel Messi on liikumas järjekordse rekordi poole ning ta on lähenemas suure hooga legendaarse sakslase Gerd Mülleri tippmargile (tegemist on ka jalgpallimaailma absoluutse rekordiga), kes suutis ühe kalendriaasta jooksul lüüa 85 väravat.

Eelmisel nädala alguses oli Messi kontos veel 78 väravat, kuid esmalt lõi ta Meistrite liigas Moskva Spartaki vastu kaks väravat ja eile lisas ta veel kaks väravat Levante vastu. Seega on Messil koos juba 82 tabamust, kirjutab ESPN Soccernet.

Mülleri rekord pärineb juba 1972. aastast, kui ta lõi aasta jooksul Saksamaa koondise ja Müncheni Bayerni eest kokku 85 väravat, selleks kulus tal 60 kohtumist.

Praeguseks on Messi juba ületanud legendaarse Pele tippmargi, kes suutis ühe kalendriaasta jooksul lüüa parimal juhul 75 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles