Kubica rängas ralliavariis oli süüdi vale kiiruslegend

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica ralliauto roolis.
Robert Kubica ralliauto roolis. Foto: SCANPIX

Nädala eest Rallye du Varil avarii teinud ja põlengu tõttu oma ralliautost ilma jäänud Robert Kubica eksimus sündis vigase rajalegendi tagajärjel.

Citroëni tiimiboss Yves Matton kinnitas, et süüdi polnud Kubica, vaid tema kaardilugeja Emanuele Inglesi, kes ütles Kubicale vale kurviläbimiskiiruse. Seetõttu sõitis poolakas eelviimasel katsel teelt välja vastu puud, auto süttis ja põles maani maha. Õnneks pääsesid Kubica ja Inglesi vigastusteta.

Matton kinnitas, et avariist hoolimata tahab ta järgmisel hooajal Kubicaga koostööd jätkata. «Robert avaldas mulle väga head muljet. Tal on kindlasti vajalikku kiirust. Pean tunnistama, et Freddy Loixiga võrreldes näitas ta üllatavalt häid aegu,» sõnas Matton väljaandele Autosport. «Lõpuks tegi ta avarii vaid vale legendi tõttu – ta läks kurvi 40 km/h tavalisest kiiremini ja nii polnud võimalik teel püsida. Kahjuks on autoga nüüd kõik, sest see põles täielikult ära.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles