Piiroja teeb veel viimase katse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja eile Lilleküla kunstmuruväljakul FC Flora hooaja avatrennis.
Raio Piiroja eile Lilleküla kunstmuruväljakul FC Flora hooaja avatrennis. Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpallikoondise pikaajaline kapten Raio Piiroja tegi eile koos FC Floraga esimese pallitrenni ning tunnistas hiljem, et tegemist on viimase katsega jalgpallurina jätkata.

Piiroja on viimastel aastatel olnud kimpus erinevate vigastustega. Veidike rohkem kui kuu aega tagasi käis ta seljaoperatsioonil ja sellega sai ta jagu teda vaevanud puusavalust. Nüüd valmistab muret veel vasak säär.

«Ega ta muidu tunda ei anna, kuid mingi hetk võib ilma igasuguse hoiatuseta valu läbi käia. Arstid arvavad, et see on tulnud seljanärvi probleemist, kuid tänu tehtud operatsioonile peaks see pikas plaanis ära kaduma,» kirjeldas Piiroja oma praegust seisu, kuid märkis, et rohkem ta spordi pärast lõikuslauale heita ei tahaks. «Kui nüüd midagi juhtub ja on vaja jälle operatsioonile minna, siis aitab. See on nüüd küll viimane proovimine.»

Kui jalgpallifännid loodavad keskkaitsjat kevadel ka meistriliigas platsil näha, siis praegu ei soovi ta midagi lubada. «Seni pole ma mingeid plaane teinud. Enne pole mingit varianti, kui lõplikult terve olen. Kui jaanuari jooksul suudan ka korras püsida, siis võib midagi vaatama hakata,» märkis üle pikkade aastate taas Flora dressi selga tõmmanud Piiroja.

Esialgu püüab keskkaitsja treeningutel mitte üle pingutada ja nii jätab ta tiimi päeva teise trenni vahele. Enne eilset oli ta viimastel nädalatel eelkõige pannud rõhku suusatamisele.

«Täna (eile) võtsin rahulikult, kuna häbi olnuks kohe ennast vigastada. Nüüd on esimene trenn tehtud,» sõnas Piir­oja, kes enne eilset harjutas palliga viimati suvel, kui ta osales Pärnu meeskonna treeningul. «Mõtlesin, et olen esimeses pallitrennis kangem, kuid üsna ruttu tuli asi meelde. Noored mehed tundusid aga küll väga kiired.»

Lisaks teistele Flora mängijatele ootavad ka Piirojat sel nädalal Tallinna Ülikoolis ees erinevad testid. «Täna (eile) on südametest ning vaevalt mind sealt välja praagitakse. Reedel saab ka jalg täiskoormuse, kui tuleb lindi peal joosta,» sõnas ta.

Eile uueks aastaks ettevalmistust alustanud Flora meeskond sai harjutada kohe üsna ekstreemsetes oludes, kui Lilleküla kunstmuruväljakul tuli palli taguda umbes kümne külmakraadi juures. Pikki aastaid Norras mänginud Piirojale peaksid need olema üsna kodused olud?

«Hollandis mängides külmetasin ma ühe aastaga rohkem kui Norras kokku. Norras mindi sellise külmaga kohe halli treenima. Eestis olles oled aga selliseks ilmaks juba mentaalselt valmis,» sõnas keskkaitsja.

Sarnaselt teiste Eesti klubidega ootab ka Florat lähiajal ees Kalevi spordihallis toimuv aastalõputurniir, kuid Piir­ojat seal veel mängimas ei näe. Sel ajal teeb ta individuaalselt trenni. «Kahenädalase harjutamise pealt ei ole mõtet sinna minna. Selle pealt pileteid ei müüks,» muigas keskkaitsja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles