Cristiano Ronaldo imelöök pani Alex Fergusoni sõnu sööma

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo poolt 6. minutil teele saadetud kaugpomm viia Manchester Unitedi Meistrite liiga poolfinaali, kus tuleb vastu võtta kodune konkurent Londoni Arsenal.
Cristiano Ronaldo poolt 6. minutil teele saadetud kaugpomm viia Manchester Unitedi Meistrite liiga poolfinaali, kus tuleb vastu võtta kodune konkurent Londoni Arsenal. Foto: AFP / Scanpix

Nädal tagasi sai maa­ilma parim jalgpallur Cristiano Ronaldo oma klubi treeneri Alex Fergusoni käest sõimata – üleeile tõusis ta klubi kangelaseks.


«Ta on küll hea mängija, aga see ei tähenda, et ta peaks vastastele väravaid kinkima,» pahandas Ferguson pärast läinud nädala kolmapäeval peetud Meistrite liiga mängu, milles Manchester United viigistas Portoga 2:2.



See oli esimene suurem kriitika, mille Ferguson mitme aasta jooksul Ronaldo suunas saatnud ning portugallane vastas peatreenerile stiilselt. Üleeilses korduskohtumises Porto vastu – Manchester United pidi võitma – sai just Ronaldo tabamus määravaks.



See polnud mitte tavaline värav, vaid tõeline iludus, kuna Ronaldo saatis kuuendal minutil 30 meetri pealt lendu tõelise pommlöögi ning Porto väravas seisnud Helton oli ristnurka lennanud palli tõrjumisel täiesti võimetu.



Ja mitte ainult Ronaldo tabamus polnud imeline, vaid terve ülejäänud kohtumise paistis ta silma kui kõva töötegija. Tavaliselt platsil preililikult käituv portugallane võitles pea sama usinasti kui alati kompromissitu Wayne Rooney. Kui võtta aluseks näiteks jalgpalliportaali goal.com hinnangud, siis ka seal on portugallase areng olnud märgatav.



«Oli küll rünnakul ohtlik, kuid kaotas liiga palju palle ning oli esimeses väravas otseselt süüdi. Oma vigade parandamiseks ei teinud ta midagi,» seisis goal.com-i hinnangus esimese Porto mängu järel.



«Lõi suurepärase värava ning rügas platsil erinevatel positsioonidel,» kirjutas sama portaal Ronaldo kohta pärast üleeilset mängu.



Vähe sellest, Ronaldo tabamus oli ajaloolise hõnguga, kuna ükski Inglise klubi polnud 50 aasta jooksul Portugalis portugallaste klubi alistanud.



«See oli parim värav, mille olen oma karjääri jooksul löönud,» säras Ronaldo, kes usub, et Manchester United on võimeline sel aastal võitma kõik viis saadaval olevat tiitlit.



Siiamaani on neil käes klubide MM-tiitel ja Carling Cup, lahtine on veel Inglismaa liiga, FA Cup ja Meistrite liiga. Man­chester United kohtub poolfinaalis Londoni Arsenaliga, kes alistas kokkuvõttes Villarreali – 4:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles