Kas Sõber kukutab ka Varraku?

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõbra juhitav Tarvas eksamineerib täna Kalevi peatreenerit Alar Varrakut.
Andres Sõbra juhitav Tarvas eksamineerib täna Kalevi peatreenerit Alar Varrakut. Foto: Toomas Huik

«Kui me Astanast tagasi jõudsime, ütlesid klubi juhid, et ma ei hakkaks karikamängudes eksperimenteerima, ja andsid ülesande tuua karikas Tallinna,» rääkis Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Alar Varrak. Ja kuigi kodune suurrivaal Tartu Rock on juba konkurentsist väljas, pole ülesanne lihtne – täna õhtul kell 21 kohtuvad nad Tartus Eesti karikavõistluste poolfinaalis Rakvere Tarvaga.

Andres Sõbra juhitava meeskonnaga on aga Kalevil klaarida vanad arved, mäletatavasti sai just kaotus Tarvale viimaseks piisaks Aivar Kuusmaa karikas, misjärel pidi mees Kalevi peatreeneri ametist lahkuma. Peaks Kalev täna taas kaotama, võib sama saatus tabada ka Varrakut.

Kalev valmistus tõsiselt

«Ma ei tea, kas päris nii saab öelda, kuid on ju teada, et mulle anti aega kuu lõpuni ja seejärel otsustatakse, kuidas edasi minna,» nentis Varrak. «Kui meil ei õnnestu karikavõistlustel finaali pääseda, on see selge altminek.»

Kuigi veel hooaja hakul võis tunduda, et Eesti karikavõistlused pole Kalevi-suguse klubi jaoks eriline eesmärk, on olukord muutunud. Varrak meenutas, et viimasel kolmel hooajal pole neil õnnestunud kodust karikat võita. Eelmistel kordadel sai seda põhjendada mängudele eelnenud üldkehaliste treeningutega, ent seekord ei saaks kaotust millegagi põhjendada.

Seepärast on kalevlased tänaseks lahinguks tõsiselt valmistunud. Kolmapäeval jälgisid Varrak ja abitreener Martin Müürsepp tribüünilt, kuidas Tarvas alistas veerandfinaalis Valga, lisaks kulus ettevalmistusele ka eilne päev ja tänane hommik.

«Tarvast ei saa kergelt võtta, nad on näidanud, et kui lased neil peo püsti panna, on neid raske pidurdada,» tõdes Varrak. «Tänavu on neil kõik põhimehed võimelised eemalt sisse viskama, ja kui hoog üleval, võib punkte tulla kõikjalt.»

Tarva peatreener Andres Sõber kasutas mõistagi juhust õli tulle valada. «Varrakul ja Müürsepal on vibra peal,» lausus ta ja arvas, et vaatamata peatreeneri vahetusele pole Kalevis suurt midagi muutunud. «Alguses oli muutuste pärast emotsioon üleval ja selle pealt võis tulla, kuid nüüd ollakse juba tavarutiinis tagasi.»

Kaks päeva tagasi peetud poolfinaalis alistas Tarvas Valga päris suure ülekaaluga. Sõber tunnistas, et tegelikult polnud asjad nii lihtsad, kui kõrvalt paistavad. Eelmises, Eesti meistriliiga arvestusse läinud kohtumises alistasid nad Valga tänu viimase sekundi tabamusele ja see sundis virumaalasi tõsiselt keskenduma. Paides peetud kohtumisel laabus aga nende jaoks kõik hästi – teine veerandaeg võideti 38:10 ja sellega oli mäng tehtud.

Kuus meest ja neli poissi

«Tegelikult oleme veidike väsinud, mängude kalender on päris tihe,» tunnistas Sõber. «Just eile mõtlesin, et meil on kuus meest, kaks pooleldi koolipoissi ja kaks päris koolipoissi. Aga täna (eile – toim) tegime trenni ja seal oli taas särtsu tunda. Õnneks on mäng Kaleviga alles kell üheksa õhtul, seega on puhkamiseks aega küll.»

Kell 19 algavas esimeses poolfinaalis kohtuvad veerandfinaalist mänguta edasi pääsenud Rapla TYCO ja Rocki alistamisega suurüllatuse sepistanud Tallinna Kalev. Mõlemal meeskonnal on võimalus teha oma klubi ajalugu ja mängida päev hiljem finaalis.

Enne meeste poolfinaale peetakse aga naiste finaal, kus suursoosik Eclex kohtub sisuliselt oma duubelkoosseisu Audentesega. Naiste heitlus algab kell 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles