Sõber: meil oli vaja kõvasti pingutada, et võita

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber
Andres Sõber Foto: Liis Treimann

Rakveres, kuulsas karukoopas Kastani Arenal võõrustas vastne korvpalli karikavõitja Rakvere Tarvas Kalle Klandorfi juhendatavat Tallinna Kalevit. Pärast tasavägiseid esimesi minuteid, haaras Tarvas liidripositsiooni enda kätte ning võitis kohtumise 103:82.

Kohtumist alustati tasavägiselt. Meeskonnad mängisid kui võrdsed. Veerandaja teisel poolel sai hea hoo sisse Rakvere Tarvas, kes Brandis Raley-Rossi juhtimisel tegi 12:2 vahespurdi, juhtides pisikesele pausile minnes 29:20. Teisel kümnendil olid juhtohjad juba kindlalt Tarva käes ning esimese poolaja järel juhtis kodumeeskond 54:48. «Esimesel poolajal mängisime hästi, kuid seejärel jäime hätta vastaste maa-ala kaitsega, mis otsustas täna mängu saatuse,» rääkis Kalle Klandorf.

Pärast riietusruumist tagasi tulekut jätkus mäng Rakvere vedamisel. Kodumeeskond läks iga minutiga aina paremasse hoogu ning Tallinna Kalevil ei jäänud muud üle, kui olla tagaajaja rollis. Enne otsustavat kümmet minutit juhtis Tarvas 79:65. Viimasel veerandajal ei olnud võitjas enam kahtlustki. Kodupubliku toel võttis kindla võidu Rakvere meeskond tulemusega 103:82. Andres Sõber oli taas kord oma meestega rahul: «Poisid olid tublid. Meil oli vaja kõvasti pingutada, et võita. Esimene poolaeg oli küllaltki raske ja punktiderohke, kuid teisel suutsime mängu enda kasuks pöörata.»

Üleplatsimees oli Maris Laksa 26 punktiga. Brandis Raley-Ross lisas 21, Reimo Tamm 17, Oliver Metsalu 12 ning Mihkel Schleicher 10 silma. Tamm andis lisas 11 korviga lõppenud söötu, tehes sellega ühtlasi kaksikduubli. Mihkel Kurg oli 17 punktiga Tallinna Kalevi resultatiivseim. Teda toetasid Janis Vahter 14, Emmanuel Okoye 13 ning Marc Campbell 12 silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles