Kontrollvõistlused süstisid Pahapilli positiivset meelt

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümnevõistleja Mikk Pahapill on tänavusel hooajal osalenud kahel teivashüppevõistlusel.
Kümnevõistleja Mikk Pahapill on tänavusel hooajal osalenud kahel teivashüppevõistlusel. Foto: Mihkel Maripuu

Pisut rohkem kui kümme kuud tagasi kukkus Mikk Pahapill Istanbulis toimunud sisekergejõustiku MMi seitsmevõistluste tõkkejooksus nii õnnetult, et sellele järgnenud õlaliigese ravi röövis temalt sama hästi kui terve hooaja. Kuigi toonane kogemus oli ränk, polnud uuesti tõkkejooksus startimise eel spordimehe hinges vähimatki kartust.

«Mingit tõrget ma küll ei tundnud. Kui midagi sellist juhtubki, tuleb treeningute abil kartusest üle saada. Minul aga kartust polnudki,» rääkis Pahapill. Kolmapäeva õhtul läbis ta Tallinnas 60 meetrit tõkkeid 8,21 sekundiga, mis näitab täiesti korralikku sportliku vormi.

Samas jooksis ta sama pika maa tõketeta 7,22ga. Varem oli ta kontrollinud vormi kahel teivashüppevõistlusel, kus ületas 4.90 ja 4.95. Isiklikest rekorditest jäävad need tulemused mõistagi kaugele, kuid hooaja tähtsamate jõuproovideni on ka veel palju aega ning sportlane ise kiirgas optimismi.

Pahapill märkis, et on kontrollvõistlustel näidatud tulemustega rahul. «Esimesed stardid on alati rabedad, kuid esimese mitmevõistluseni on veel aega,» tõdes ta. Mitmevõistleja sõnul on kolmel väiksemal jõuproovil osalemine piisav, et minna veebruari alguses Tallinnas toimuvatel Eesti meistrivõistlustel püüdma summat, mis annaks pääsme kuu hiljem Göteborgis toimuvale EMile. Pahapilli jutust kumab läbi, et võrreldes paari viimase aastaga on talvine sisehooaeg tema jaoks taas oluline.

«Tegelikult oli ka mullune MM tähtis, aga arvestades sellega, et suvel toimus olümpia, siis see oli muidugi suurem eesmärk,» selgitas 2009. aastal Torinos Euroopa meistriks kroonitud mees. Mullu rääkis ta, et sisehooaeg on lihtsalt üks etapp olümpiaks valmistumisel. Tänavu püüab ta aga tähtsustada mõlemat – püüda võimalikult head tulemust sise-EMil ja augustis Moskvas toimuval MMil.  

Kuna Pahapill pole viimastel hooaegadel suutnud suurvõistlustelt kõrgeid kohti noppida, napib tal ka toetussummasid. Kasin rahakott sundis teda aga oma ettevalmistust vastavalt võimalustele kohendama. Kõik treeningud on toimunud kodumaa pinnal.

«Eestis on ju kolm väga head kergejõustikuhalli ja siin saab teha palju korralikku tööd,» rääkis Pahapill. «Loomulikult saab soojas kliimas treenides teha kvaliteetsemaid kiirustreeninguid, kuid seni on koduski õnnestunud teha palju asju.»

Suvel 30. sünnipäeva tähistav Pahapill on kogenud sportlane ja saab oma seisundit võrrelda varasemate hooaegadega. Selles valguses olevat praegune olukord normaalne, ent suuri järeldusi ei saavat veel teha. «Hooaeg on ju alles noor,» nentis ta ja lisas, et on saanud harjutada suuremate probleemideta. «Tagasilööke on ette tulnud, kuid viimasel ajal pole terviseprobleemid treeninguid seganud.»

Spordisaalides on liikumas nähtud ka teist Eesti viimaste aegade parimat mitmevõistlejat Andres Rajat. Pärast Andrei Nazarovi välismaale siirdumist on ta harjutanud iseseisvalt, ent pole veel oma vormi kontrollinud. Kuuldavasti plaanib ta sarnaselt Pahapilliga osaleda veebruari alguses mitmevõistluse Eesti meistrivõistlustel, mis ühtlasi on ka rahvusvaheline mitmevõistlejate jõuproov.

Eestlastest on lubanud seal osaleda kogu paremik. Naistest võib starti oodata ka selle ala kodust esinumbrit Grit Šadeikot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles