Uue klubi tulek tekitas Rakvere võrkpalliellu intriige

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Merirand.
Mati Merirand. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Linna praegusel esindusklubil Rakvere Fruit Express pole viimastel aastatel kõige paremini läinud, hetkel ollakse Eesti-Läti Ühisliigas eelviimasel ehk üheksandal kohal.

Eelmise aasta lõpus loodud MTÜ Rakvere Võrkpalliklubi tulekuga seoses lõpetab praeguse esindusmeeskonna loots Mati Merirand pärast käimasolevat hooaega tipptasemel treeneritöö ja jätkab vaid spordikooli gruppidega.

Uue klubi presidendi Raigo Pärsi sõnul soovivad nemad Merirannaga tulevikus koostööd teha. «Mati on Rakveres aastatega meeletu töö ära teinud ja müts maha tema ees, aga ajad muutuvad ja muudatustega tuleb kaasa minna,» räägib Pärs, kes ise on Meriranna õpilane.

«Kuna läbirääkimised temaga jooksid rappa ja Mati ei soovinud meid oma klubi juurde, siis ei jäänud meil muud üle, kui eraldi klubi luua,» põhjendab ta. «Praegune esindusklubi pole mitu aastat Eesti-Läti Ühisliigas play-off’i jõudnud ja me soovime seda muuta. Teine asi on noortevõistkonnad, mis vanasti olid pea kõikides vanuseklassides Eesti paremiku seas, ent viimastel aastatel see vanemates klassides enam nii ei ole. Asi on pisut seisma jäänud,» räägib Pärs.

Merirand oli aga üllatunud, kuuldes, et vastloodud klubi näeb teda oma noortetreenerina. «Ma olin väga üllatunud. Mul on ju endal klubi ja grupid, miks ma peaksin nende juurde minema,» avaldas nimekas treener hämmingut. «Ei oska öelda, miks nad sellist asja on rääkinud. Mul puudub igasugune soov selles projektis kaasa lüüa.» Aastaid Rakvere võrkpalli vedanud mehe jutust kumab läbi, et uue klubi asutajatega tema ideed ei ühti. «Kui nad saavad meie praeguse esindusmeeskonna eelarvest tõepoolest kolm korda suurema eelarve kokku, nagu planeeritakse, siis palun väga,» lisas ta.

Samas kinnitab Pärs, et tulevikus peavad nad Merirannaga ikka ühise laua taha istuma. «Kui meie plaan teoks saab, siis tuleb meil temaga arutada paljusid asju, näiteks mängijate üleminekuid,» ütleb vastloodud klubi president. «Me ei aja seda asja kiusu pärast, soovime ala arengule kaasa aidata.»

Võrkpalliklubi eelarveks planeeritakse üsna kopsakad 120 000 – 140 000 eurot. «Ehk on need numbrid liiga optimistlikud, ent see oleks summa, millega medalikursil liikuda. Kui eelarve oleks sama väike kui Rakverel praegu, siis ei muutuks ju midagi,» sõnab Pärs, lisades, et korvpallihulluses Rakveres on raske rahvast võrkpallisaali meelitada. «Me ei suuda ehk päris Sõpra teha (Pärs viitab linna korvpallielule uue hingamise andnud Andres Sõbrale), aga kui saame 50 inimese asemel saali paarsada, on asi seegi,» ütleb ta.

Rääkides peatreeneri kandidaadist, kinnitab Pärs, et huvi samast linnast pärit Rainer Vassiljevi vastu on olemas. «Muidugi oleks tore, kui Rainer siin tööle hakkaks, ent hetkel on kõik alles väga algusjärgus.» Sama kinnitab ka Vassiljev. «Oleme sel teemal suhelnud, aga neil pole ju veel eelarvetki koos,» kommenteeris Vassiljev. «Praegu ma treeneritööd ei tee ja seetõttu oleksin muidugi huvitatud, sest Rakvere võrkpall läheb mulle korda. Aga mingit pakkumist veel pole ja lähikuudel on sellest liiga vara rääkida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles