Northug ajas Norra meistrivõistlustel kaasmaalased endast välja

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel toimunud suusatamise Norra meistrivõistlustel suutis Petter Northug ajada kaasmaalased närvi, kui ta sõitis 30 km suusavahetusega sõidus terve võistluse aja peagrupi sabas ja teenis lõpus võimsa spurdiga kuldmedali.

Kui Northug kasutab pidevalt samasugust taktikat ka MK-sarjas ja tiitlivõistlustel, siis kodustel meistrivõistlustel ajas see kaasmaalaste harja punaseks.

Northug teenis lõpuks esikoha ning talle järgnesid Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby, Tord Asle Gjerdalen ning Eldar Rønning.

Kõige vihasem oli kolmandana lõpetanud Sundby, kes nimetas Northugi ka argpüksiks. Loomulikult küsiti seejärel pressikonverentsil ka võidumehe arvamust. «Olen olnud terve elu argpüks,» vastas Northug TV2-le.

Sundby sõnul hüüdis ta võistluse ajal mitmel puhul Northugile, et viimane võiks ka grupi ees tööd teha, kuid sellest mitmekordne olümpiavõitja ja maailmameister loobus. «Ma ei kuulnud midagi. Üritasin lihtsalt grupi lõpus püsida. Ma ei ole praegu nii heas vormis kui teised,» vastas Northug seepeale.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles