Andrei Ojamets: kui jätad midagi tegemata trennis, siis ei suuda sa seda ka mängus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu peatreener Andrei Ojamets
Tartu peatreener Andrei Ojamets Foto: Margus Ansu

Detsembrist alates juhendab põline pärnakas Andrei Ojamets Bigbank/Tartu võrkpallimeeskonda. Volley.ee uuris, kuidas tal läheb.

Oled poolteist kuud Tartu meeskonnaga töötanud. Kas on juba põhjust rääkida mängukvaliteedi paranemisest - võrreldes detsembriga?

Andrei Ojamets: Mina vist ei ole see, kes peaks sellele vastama, sest ei ole näinud piisavalt Tartu meeskonna mänge enne tulekut meeskonna peatreeneriks.

Sellele peaks andma hinnangu publik ja mängijad, nähtavasti ka klubi juhtkond, kes oskavad hinnata, mis on nende jaoks muutunud. Oma kohta turniiritabelis oleme suutnud parandada, aga põhiturniir ei ole veel kaugeltki läbi.

Millised puudujäägid on kõige raskemini ületatavad. Kogemuste vähesus?

Stabiilsuse saavutamine mänguelementide sooritamisel ja pingetaluvus mängu otsustavatel hetketel - kõik see on muidugi seotud ka kogemuste vähesusega noorte mängijate puhul.

Kui tihedalt on asustatud Tartu meeskonna traumaosakond?

Ega väga ei ole, ainult Taavi Nõmmistu on selles osakonnas, talle on tehtud randmelõikus. Artis Caiks oli kaks nädalat kopsupõletikus, aga nüüd on tagasi rivis.

Kas noor Rene Teppan on diagonaali kohal juba parem kui Eivo Žuravljov?

Vara veel seda väita. Mõne mängu elemendis võib-olla küll, näiteks blokis. Eivo kasuks räägivad kindlasti suured kogemused. Igal mängijal on hooaja jooksul mõõnad ja tõusud, see on noormaalne, ükski mängija ei suuda tervet hooaega enda maksimumtasemel mängida.

Millist kohta põhiturniiril pead Bigbank/Tartu jaoks tõenäoliseks, jõukohaseks?

Ei ole kunagi sellise matemaatikaga tegelenud. Pean õigeks seada sellele koosseisule võimalikult kõrge eesmärk. Alguses võib tunduda, et eesmärk on liiga kõrge, aga see on sport. Võitleme medali eest igal juhul, eks aeg näitab, mis värvi medalit väärt oleme ja kas üldse oleme.

Kui tõenäoliseks pead seda, et esinelikusse pääsevad tänavugi vaid Eesti klubid?

Teoreetiliselt oleks see isegi võimalik, kuigi kindlasti peaks eesti meeskonnad siis väikese ime korda saatma. Eesti klubid ei tohiks veerandfinaalis üksteisega vastamisi sattuda, siis on võimalus olemas.

Mida oled muuta jõudnud, mida veel kahjuks mitte?

Eks see ole aktuaalne teema kõikide treenerite jaoks - mängijate profesionaalsus, arusaam sellest, et mängus ei ole mittetähtsaid elemente ja et ka kõige lihtsamaid asju tuleb teha perfektselt, et olla edukas. Kui jätad midagi tegemata trennis, siis ei suuda sa seda ka mängus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles