Peapõrutuse saanud Oper peab mitu nädalat puhkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oper sai kohtumises Šotimaaga tugeva löögi vastu pead.
Andres Oper sai kohtumises Šotimaaga tugeva löögi vastu pead. Foto: Reuters/ScanPix

Kui Eesti jalgpallikoondis alustas eile lõuna paiku Šotimaalt tagasiteed koju, jäi ründajast raudvara Andres Oper veel Aberdeeni haiglasse uuringutele. Õhtul pääses aga temagi lõpuks oma Inglismaal asuvasse koju, kuid palliplatsilt peab ta vähemalt paar nädalat eemale hoidma.

Eesti koondise arsti Kaspar Rõivassepa sõnul peab mängus peapõrutuse saanud vanameister hoiduma esimesel nädalal igasugusest pingutusest. «Seejärel võib ta alustada vaikselt liigutamist, ent kui tekivad mingidki kõrvalnähud, tuleb minna uuesti kontrolli,» selgitas doktor. «Kui kõik läheb hästi, võib ta palliplatsile naasta kahe kuni kolme nädala pärast.»

Küprose klubis Famagusta Néa Salamís palliv Operi põrkas kolmapäeva hilisõhtul peetud Eesti ja Šotimaa maavõistluse esimesel poolajal palli eest võideldes peadpidi kokku šotlase Christopher Berriga. Kuigi 35-aastane eestlane jäi alguses mudasele murule lebama, kogus ta end kiiresti ja oli pärast arstidelt saadud turgutust valmis mängu naasma. Kõik näis olevat parimas korras, kuid vaheajal ilmnesid tal peapõrutusele viitavad nähud ning peatreener Tarmo Rüütli pidi tegema sunnitud vahetuse.

Rõivassepa sõnul sai Oper löögi meelekohta. «Esialgu ei paistnud asi sugugi hull – Andres kinnitas, et tunneb end hästi, ja soovis edasi mängida,» rääkis ta. «Vaheajal riietusruumi minnes ilmnesid tal aga sümptomid, mille põhjal oli selge, et mängu jätkata ei tohi. Pärast peapiirkonda saadud lööki jälgime alati teatud kindlaid asju.»

Pärast mängu lõppu sõitsid Rõivassepp ja Oper kohalikku haiglasse. Kuna öisel ajal polnud võimalik teha pea kompuuteruuringut, jäeti mängumees hommikuni jälgimisele. Esialgu oli koos Operiga haiglas ka Rõivassepp ise, kuid varahommikul naasis ta hotelli.

«Hommikul tehti talle vajalikud uuringud, mis näitasid, et midagi hullu ei ole,» kinnitas Rõivassepp. «Uuringud olid siiski vajalikud, et vigu vältida. Seda enam, et Andres pidi pärast üksinda lendama.»

Operi kaotus polnud Eesti koondisele kolmapäeva hilisõhtul ainus – kaotati ka mäng. Kohtumise ainsa värava lõi Šotimaa koondise kaitsja Charlie Mulgrew kohtumise 39. minutil, pärast karistuslöögi osavat lahtimängimist. Mulgrew pääses vabalt löögile ega vääratanud.

«Päris korralik mäng – polnud igav ega liialt ühepoolne,» leidis Eesti koondise peatreener Tarmo Rüütli. «Suutsime ka ise ärevust tekitada ning üldjoontes oli korralik mäng.»

Eestlaste juhendaja nentis, et alguses oli vastaste hoog suurem ja see tingis kohanemisperioodi, kuid ühel hetkel hakkasid asjad ka eestlastel laabuma. Kohtumise ainsast väravast rääkides tunnistas Rüütli, et eestlased magasid selle olukorra maha. «Selliseid asju peab suutma vältida,» lausus peatreener kindlameelselt.

Oma hoolealustest jagas Rüütli kõige rohkem kiidusõnu paremkaitsja Taijo Tenistele. «Tema poolt oli suurepärane kaitsemäng ja lisaks suutis ta rünnakule lülituda. Põhimõtteliselt kiidaks kõiki, kuna kellegi kohta ei saa öelda, et ta oleks alla võimete mänginud,» lausus Rüütli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles