Kadri Lehtla otsustas hooaega jätkata, Berger võitis kolmanda kulla

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Lehtla
Kadri Lehtla Foto: Nordic Focus

Veel enne Nove Mestos peetavate maailmameistrivõistluste 15 km sõitu polnud Kadri Lehtla kindel, kas jätkab tänavust hooaega või lõpetab ära, eilse võistluse järel tõdes ta aga, et kavatseb siiski ka viimasel kolmel etapil kaasa teha.

Eilses 15 km sõidus kogus Lehtla nelja lasketiiru peale kaks trahviminutit ja sai 42. koha, kaotades karjääri seitsmenda MM-kulla võitnud Tora Bergerile 6.13,6. «Laskmine oli korralik, aga kui kahe trahviminutiga punkte ei saa, siis see hea tulemus pole,» nentis 27-aastane Lehtla. «Tegelikult tundsin end rajal täitsa hästi, aga kahjuks oli selline kinnine lumi ja pidi kõvasti rabelema, see väsitas päris korralikult.»

Sõiduaja poolest oli Lehtla eile alles 61., kaotades suusarajal kiireimat minekut näidanud soomlannale Kaisa Mäkäräinenile 4.23,7. «Kaotus on muidugi päris suur,» tõdes Lehtla.

Sellest hoolimata sai jõuludest saadik erinevate terviseprobleemidega kimpus olnud Lehtla kinnitust, et seis läheb üha paremaks, ja seetõttu kavatseb ta hooaega jätkata.

«Arvan, et panen ikka edasi, sest enesetunne on normaalne ja tervis on korras,» mõtiskles ta. «Mis ma seal kodus ikka istuksin, halb maitse suus, kui praegu on lootust, et ehk õnnestub hooaja lõpus veel mõni särav tulemus teha. Ees on ju veel kolm etappi, see on päris mitu võistlust.»

«Ja Sotši võiks ka ikka ära vaadata,» lisas Lehtla, et ootab märtsi alguses tuleva aasta olümpialinnas peetavat etappi.

Hea võistluse tegi eile 19-aastane Grete Gaim, kes eksis kahel lasul ja sai 57. koha, kaotades võitjale 8.19,5, seejuures oli tegemist Gaimi esimese 15 km sõiduga. Esialgu Gaimi üldse üles ei antud, kuid kuna Darja Jurlova haigestus, sai ta võimaluse.

Kristel Viigipuu tegi eile neli möödalasku ja sai 79. koha (+10.29,4), Johanna Talihärm jättis üles kaheksa märki ja sai 113 lõpetanu seas 99. koha (+13,58,0).

Nove Mestost juba kolmanda kuldmedali võitnud 31-aastane Berger tegutses eile lasketiirudes eksimatult ja lõpetas ajaga 44.52,5. MK-sarja üldliider võidutses sel distantsil ka mullusel MMil ja 2010. aasta Vancouveri olümpial.

Saksamaale tõi käimasoleva MMi esimese medali 35-aastane Andrea Henkel, kes läbis samuti kõik tiirud puhaste paberitega ja kaotas Bergerile 52,7 sekundit. Pronksmedali võitis ukrainlanna Valj Semerenko, kes teenis ühe trahviminuti ja kaotas võitjale 1.42,5.

Täna on Nove Mestos kavas meeste 20 km tavadistants, kus eestlastest teevad kaasa Indrek Tobreluts, Kauri Kõiv, Roland Lessing ja Daniil Steptšenko. Suursoosikud on tänavuselt MMilt juba kolm kuldmedalit võitnud norralane Emil Hegle Svendsen ja MK-sarja üldliider Martin Fourcade.

Laskesuusatamine

•    Naiste 15 km: 1. Tora Berger (Norra) 44.52,5 (0 möödalasku), 2. Andrea Henkel (Saksamaa) +52,7 (0), 3. Valj Semerenko (Ukraina) +1.42,5 (1) … 42. Kadri Lehtla +6.13,6 (2), 57. Grete Gaim +8.19,5 (2), 79. Kristel Viigipuu +10.29,4 (4), 99. Johanna Talihärm +13.58,0 (8).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles