Fourcade: Svendsen tegi mulle ilusa sõbrapäevakingi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Fourcade võitis eile oma viienda MM-kulla.
Martin Fourcade võitis eile oma viienda MM-kulla. Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise MK-sarja üldliider Martin Fourcade võitis eile Tšehhis jätkuvatel maailmameistrivõistlustel esimese kuldmedali, seni oli ta saanud kolm hõbedat. Eilsest 20 km sõidust jäi aga külmetushaiguse tõttu kõrvale Nove Mestos juba kolm kulda võitnud norralane Emil Hegle Svendsen.

«Emil ei tundnud end hästi ja otsustas mitte võistelda, see ei vähenda ega ka suurenda minu rõõmu kuldmedali üle,» sõnas Fourcade VG Nettile.

Siiani oli Fourcade nii segateatesõidus, sprindis kui ka jälitussõidus Svendseni järel hõbeda saanud ning mullune MMi kuningas tunnistas, et tundis 20 km tavadistantsi eel võidukohustust. «Kõik räägivad minu saavutustest ja ootavad, et võidaksin kuldmedaleid, pinge on olnud suur,» tõdes ta. «Aga nüüd olen ma jälle maailmameister, olen selle üle väga õnnelik.»

Eile hommikul sai Fourcade oma treenerilt tekstisõnumi, et tema pearivaal Svendsen ei võistle. «Emil tegi mulle ilusa sõbrapäevakingi,» muheles Fourcade pärast võistlust.

Täna naasis Svendsen treeningutele ning ilmselt stardib nii homses teatesõidus kui ka pühapäevases ühisstardiga sõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles