Eesti meeste määritud suusad tõid Krjukovile võidu, naistest jäi löömatuks Bjørgen

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikita Krjukov.
Nikita Krjukov. Foto: SCANPIX

Val di Fiemme maailmameistrivõistluste esimesed maailmameistrid krooniti klassikasprindis, kus jäid löömatuks Nikita Krjukov ja Marit Bjørgen.

Lõpusirgele tulid kolmekesi kõrvuti Krjukov, Petter Northug ja Emil Jönsson, kuid eelsõidu võitja Krjukov pani finišiheitluses oma paremuse maksma. Krjukovile võidu teinud suusad määris Eesti meestest koosnev hooldetiim.

Northug kaotas lõpuks venelasele 0,3 sekundiga, Jönssoni eest võttis pronksmedali kanadalane Alex Harvey. Viies oli finaalis Paal Golberg, viimase kohaga pidi leppima Eirik Brandsdal.

Naiste seas näitas võimu Marit Bjørgen, edestades 2,3 sekundiga rootslannat Ida Ingemarsdotterit. Pronksmedal kuulub norralannale Maiken Caspersen Fallale. Neljas oli Katja Visnar, viies Stina Nilsson ja viimase kohaga pidi leppima finaali alguses kukkunud Justyna Kowalczyk.

Meeste klassikasprint:

1. Nikita Krjukov (Venemaa)

2. Petter Northug (Norra) +0,3

3. Alex Harvey (Kanada) +0,8

4. Emil Jönsson (Rootsi) +2,6

5. Paal Golberg (Norra) +9,2

6. Eirik Brandsdal (Norra) +27,1

Naiste klassikasprint:

1. Marit Bjørgen (Norra)

2. Ida Ingemarsdotter (Rootsi) +2,3

3. Maiken Caspersen Falla (Norra) +3,7

4. Katja Visnar (Sloveenia) +4,6

5. Stina Nilsson (Rootsi) +4,9

6. Justyna Kowalczyk (Poola) +6,3

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles