Välbe: usun alati oma sportlastesse, võit polnud üllatus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikita Krjukov.
Nikita Krjukov. Foto: SCANPIX

Val di Fiemme MMi esimeseks maailmameistriks krooniti norralanna Marit Bjørgen, kellele see oli karjääri üheksas MM-kuld. Ühtlasi kaitses ta sellega kaks aastat tagasi Norras võidetud sprindikulda.

Veerand tundi hiljem triumfeeris meeste sprindi võitjana finišis venelane Nikita Krjukov. Vancouveri olümpia klassikasprindi kulla järel oli see talle karjääri teine suurvõit. Kuulus norralane Petter Northug kaotas talle vaid 0,3 sekundiga.

«Soovisin kohe algusest peale eest ära sõita, kuid lumesajus libisevad taga sõitjal suusad paremini,» rääkis Krjukov finaalist. «Otsustasin, et pean siiski ka teise tõusu ajal olema kõige ees.»

Venemaa Suusaföderatsiooni president ja koondise peatreener Jelena Välbe suhtus Krjukovi võitu stoilise rahuga. «Usun alati oma sportlastesse, seega polnud tema võit minu jaoks üllatus,» vahendas Venemaa meedia Välbe sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles