USA valitsus tahab Lance Armstrongi elu kibedaks teha

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong
Lance Armstrong Foto: SCANPIX

USA valitsus on otsustanud ühineda teiste osapooltega, kes nõuavad kunagiselt US Postali jalgrattameeskonna liidrilt Lance Armstrongilt sisse keelatud ainete abiga teenitud sponsor- ja auhinnarahasid.

 

USA meedia andmetel pole Armstrong ainus, kellelt suuri summasid tagasi küsitakse ning nimekirjas on veel US Postali klubi endine mänedžer Johan Bruyneel, finantsjuht Thomas Weisel, Armstrongi agent Bill Stapleton ja endine Tailwind Sportsi president Barton Knaggs, kirjutab Spordipartner.ee.

USA seaduste kohaselt võib esitada hagi nende inimeste vastu, kes on riiki mingil moel petnud. Eraldatud summat võib tagasi nõuda kuni kolmekordselt - US Postalile eraldas riik üle 30 miljoni USA dollari.

Hagi esitati juba 2010. aastal, kuid see sai uue tõuke pärast Armstrongi ülestunnistust, kus ta avaldas, et võitis kõik seitse Tour de France'i tiitlit dopingu abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles