Raudmees Kallaste peab liigas sajanda täismängu järjest

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Kallaste Nõmme Kalju särgis
Ken Kallaste Nõmme Kalju särgis Foto: Toomas Huik

Kui Nõmme Kalju 24-aastane äärekaitsja Ken Kallaste laupäeval mängus Kuressaarega platsile jookseb, täitub tal meistriliigas sada järjestikust mängu. Seejuures pole Kallaste noppinud juhuslikke minuteid mängulõppudes – alates 2010. aasta 8. mai kohtumisest Floraga on ta alati platsil viibinud lahtilöögist lõpuvileni ehk mänginud järjest 8910 minutit!

«Tegelikult vaatasin juba eelmisel aastal korra, et 90 mängu saab täis, ja mõtlesin, et oleks tore ka sajani jõuda,» tunnistab Kallaste, kes liitus Kaljuga 2009. aastal, kui senine koduklubi FC Flora ei soovinud temaga enam lepingut pikendada. «Kaljusse minnes teadsin enam-vähem, et hakkan Martin Tšegodajeviga koha nimel võitlema. Õnnestus aga kohe põhikoosseisu koht enda kätte saada,» meenutab ta. Kolme hooaja jooksul Kalju eest 127 mängu pidanud Kallastel on vahele jäänud vaid üks liigakohtumine, kui ta 2010. aasta aprillil mängus Kohtla-Järve Lootusega platsilt kahe kollase kaardiga minema saadeti.

Kallaste kinnitab, et kehale pole selline koormus hakanud. «Eks väiksemaid puukaid on ikka olnud, aga olukordadesse tuleb jõuliselt sisse minna, mitte kõhklema jääda. Siis ei juhtu midagi. Võib-olla hooaja alguses kunstmurul on natuke raske end käima saada, aga pärismurul pole viga!»

Korduvalt noortekoondisi esindanud Kallaste sai mullu sügisel vastasseisus Omaaniga kirja ka esimese A-koondise mängu. Järgmine loogiline samm oleks pääs välis­klubisse ja Kallaste enda sõnul meeldiks talle näiteks võitluslikud Skandinaavia liigad. Kalju mängiv spordidirektor Sergei Terehhov lubab, et Kalju aitab tal seda eesmärki täita. «Eesti mõistes on Ken väga hea, tal on praegu parim mängija-aeg. Aastatega on tulnud juurde ka kogemust ja stabiilsust ning A-koondise kutse oli auga välja teenitud. Usun, et lähiajal teeb ta ka järgmise sammu,» sõnab Terehhov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles