Üks otsus varjutas mängu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cuneyt Cakir näitab Nanile punast kaarti
Cuneyt Cakir näitab Nanile punast kaarti Foto: SCANPIX

Jalgpallimaailma suurklubide kauaoodatud duelli teises vaatuses alistas Madridi Real võõrsil 2:1 Manchester Unitedi ja pääses koondtulemusega 3:2 veerandfinaali. Kohtumise järel tõusis arutelude keskpunkti väljakukohtunik Cüneyt Cakir ja 56. minutil ManU mängumehele Nanile antud punane kaart.

Sel hetkel juhtis Man­chesteri klubi tänu Sergio Ramose omaväravale 1:0, kuid siis võõrustajate mäng lagunes ning 66. minutil viigistas Luka Modric seisu ja 69. minutil lõi Cristiano Ronaldo võiduvärava.

Cakiri otsus näidata Nanile punast kaarti olukorras, kus viimane lootis mängida palli, kuid tabas Reali mängijat Alvaro Arbeload jalaga rindu, tekitas palju vastukaja. Kuigi tegu polnud tahtliku veaga, hindas kohtunik olukorda piisavalt ohtlikuks, et saata Nani duši alla.

Loomulikult langes Cakir seejärel inglaste ja ManU fännide viha alla ning pahameelt avaldati nii ajakirjanduses kui ka sotsiaalmeedias. Samas leidus ka neid, kes pidasid punast kaarti õiglaseks otsuseks, kuna sooviks on kaotada juba eos võimalused, et keegi võiks oma ohtlike võtetega kedagi palliväljakul raskelt vigastada.

Pärast mängu oli ManU juhendaja sir Alex Ferguson niivõrd endast väljas, et jättis pressikonverentsile minemata ja keelas ka mängijatel kommentaaride jagamise. «Oleme väga pettunud. Riietusruumis olid kõik pettunud ja mõtlesid juhtunu üle,» rääkis ManU abitreener Mike Phelan pressikonverentsil.

Tavapärasest tunduvalt tagasihoidlikum oli ka Reali peatreener Jose Mourinho. Pärast mängu visati juba ka nalja, et Mourinho pidas ennast viisakalt üleval, kuna ta käis kandideerimas ManU tulevaseks peatreeneriks. «Parem meeskond kaotas. Me ei mänginud hästi, kuid jalgpall on juba kord selline,» rääkis Mourinho. «Oleme edasipääsu üle õnnelikud, kuid ootasin meeskonnalt enamat. Kui parimaks mängijaks on väravavaht, siis see näitab, et me ei suutnud mängu soovitult kontrollida.»

Teises teisipäevases kaheksandikfinaalis tehti asjad väga kindlalt selgeks. Kui koduplatsil suutis Donetski Šahtar välja mängida 2:2 viigi, siis oma koduplatsil võttis Dortmundi Borussia 3:0 võidu ja läks koondtulemusega 5:2 veerandfinaali.
 

Meistrite liiga

Kaheksandikfinaalid

Manchester United – Madridi Real 1:2 (48. Ramos ov – 66. Modric, 69. Ronaldo), kahe mängu kokkuvõttes võitis Real 3:2.

Dortmundi Borussia – Donetski Šahtar 3:0 (31. Felipe Santana, 37. Götze, 59. Blaszczykowski), kahe mängu kokkuvõttes võitis Dortmund 5:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles