Zinedine Zidane’i ropult solvanud Prantsuse koomik peab maksma valuraha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zinedine Zidane.
Zinedine Zidane. Foto: SCANPIX

Kohus otsustas, et Prantsuse koomik Christophe Aleveque peab maksma 5000 eurot jalgpallurile Zinedine Zidane’ile, keda ta võrdles peenisega.

Prantsusmaal tuntud satiirik Aleveque võttis Zidane'i aadressil sõna 2011. aasta jaanuaris intervjuus ajakirjale SportMag. «See mees on nagu kolme närvirakuga reklaamtahvel. Häbiväärne, kuidas ta oma maine pealt kasu lõikab. Tegemist on prostitutsiooniga. See mees on hoor: ta on loll ja kiilaspäine, täpselt nagu peenis.»

Kohtunik otsustas, et antud väljendid on laimavad ning käskis koomikul kahjutasuks maksta 5000 eurot. Teist sama palju peab Aleveque tasuma kohtukuludeks. Tema advokaadi Thomas Klotzi sõnul on tegu väga karmi otsusega. «Arvasime, et õigus nalja teha siiski kehtib. Minu klient ei ületanud sõnavabaduse piire ja tema eesmärk polnud kellelegi kahju teha,» sõnas Klotz Eurospordi vahendusel.

Zidane’i kaitsnud Carlo Alberto Brusa jäi aga karistusega äärmiselt rahule. «See oli õiglane, sest Aleveque rääkis lubamatut juttu. Huumoril on siiski ka mingid piirid,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles