Ühisliiga parimaks valitud Tiisaar: tulevikus tahan välisliigas mängida

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Tiisaar
Mart Tiisaar Foto: volley.ee

Pühapäeval TTÜ võrkpallimeeskonna esmakordselt esikohani aidanud ning Eesti-Läti ühisliiga parimaks mängijaks valitud Mart Tiisaar vastas volley.ee palvel mõnele küsimusele.

Kuidas võrkpalli enda jaoks leidsid või leidis võrkpall sinu?

Võrkpalli hakkasin mängima umbes kuuendas klassis venna ja õe jälgedes, kes leidsid Raplast ühe äsja alustanud võrkpallitrenni.

Oled noorteklassides mänginud ka teistel positsioonidel, kuidas jõudsid diagonaalründajaks?

Noorteklassis pandi mind kõigepealt liberoks, sest olin pisike ja nõrk. Kuna käisin tublisti kõikides trennides kohal ja olin hingega asja juures, siis premeeris treener mind ikkagi algkoosseisu kohaga libero positsioonil. Hiljem kui kasvasin ja lööma hakkasin, ülendati mind nurgaründajaks, kuna endise liberona peaks ju servi vastuvõtt korras olema. Aastal mil läksin TTÜ/Kiilisse esiliigat nurgaründajana mängima, võttis TTÜ meeskond mind hooaja alguses diagonaalründajana enda tiiva alla ning sama hooaja keskel sain juba TTÜ-s põhikoosseisu koha.

Mis eriala Tallinna Tehnikaülikoolis omandad?

Praegu õpin neljandal semestril tehnilist füüsikat. Õpinguid Tallinna Tehnikaülikoolis pean väga tähtsaks ning loodan tulevikus kindlasti astuda ka magistriõppesse.

Kas eelmisel hooajal pika vigastuspausi ajal oli kindel siht, et uuel hooajal veel paremana tagsi tulla või käisid peast läbi ka mustemad mõtted - äkki selg enam mängida ei luba?

Minu arst süstis mulle palju positiivsust ja lubas, et olen käimasoleva hooaja alguseks tagasi platsil, seega mustim stsenaarium peast läbi ei käinudki. Küll kartsin taastusravi ajal, et äkki olen kehvem kui esimesel hooajal ja tagasitulek kujuneb raskeks, kuid pärast suve koondisega olin üpris enesekindel, et see hooaeg tuleb parem kui esimene.

Millise klubi või koondise mäng sinu jaoks enim sümpatiseerib? Kas on mõni mängija, kelle tehnikat või tegevust pead enda eeskujuks?

Lemmikuid ei ole veel tekkinud. Küll sümpatiseeris mind Maksim Mihhailov, kui ta olümpiafinaalis nurgaründajaks liikus. Tahaksin ka ise servi vastuvõttu arendada piisavalt heaks, et suudaks igaks olukorraks valmis olla.

Kellega TTÜ praegustest mängijatest sooviksid järgnevatel hooaegadel kindlasti ühes või teises meeskonnas koos olla?

Iseloomult on meil meeskonnas kõik väga toredad ja kõigiga võiks koostööd jätkata, kuid klubi valikul ei saa sõprus rolli mängida.

Kui reaalne on sinu siirdumine paari järgneva aasta jooksul välisklubisse?

Tulevikus soovin ennast näha mõnes välisliiga klubis mängimas küll, kuid praegu on eesmärk omandada bakalaureusekraad. Seega pean järgmise hooaja veel Eestis mängima ning pärast seda tahaksin kõik võimalikud uksed lahti hoida. Parim oleks alustada ikkagi mõnes Euroopa klubis, kuid kaugemale ei ole veel mõelnud.

Mis seisus selg ja tervis praegusel hetkel on?

Eks mingid kohad valutavad ikka - suure koormusega annab põlv tunda ja vahel tuletab ka selg ennast meelde. Teisi vigastusi, mis võiksid mängimist takistada, praegu küll ei esine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles