Lionel Messi meistriklass taastas kriitikute usu Barcelonasse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas maailma parim jalgpallur Lionel Messi lõi ka hooaja kõige ilusama värava?
Kas maailma parim jalgpallur Lionel Messi lõi ka hooaja kõige ilusama värava? Foto: SCANPIX

FC Barcelona jalgpallimeeskond tõestas teisipäeva õhtul veenvalt, et kuulujutud nende langusest on enneaegsed, tulles Meistrite liiga ajaloos esimest korda välja avamängu 0:2 kaotusseisust. Kriitikute suud pani kahe väravaga lukku ka viimaste aastate maailma parim jalgpallur Lionel Messi.

Barcelona võitis kaheksandikfinaali korduskohtumises AC Milani koguni 4:0 ning pääses 4:2 üldeduga veerandfinaali. Juba viiendal minutil saatis Messi karistusala joonelt viie kaitsja keskelt ilulöögi ristnurka ja lisas poolaja lõpus teisegi tabamuse. Kaks minutit varem oli Milanil olnud imeline võimalus lüüa viimaks ülioluline värav võõrsil, kuid 18-aastase M’baye Niangi löök tabas posti.

«Sentimeetri küsimus – värava korral võiksime rääkida hoopis teistsugusest mängust,» tõdes pressikonverentsil nukralt Milani juhendaja Massimiliano Allegri. «Tegutsesime hoopis halvemini kui esimeses kohtumises ja avapooltunnil ei lasknud nad meil üldse mängida.»

Ehkki Barcelona juhib koduliigat kindla 13-punktilise eduga, avaldasid kriitikud pärast avamängu hambutut 0:2 kaotust Milanile ja kahekordset allajäämist Madridi Realile arvamust, et viimastel aastatel Euroopas pea kõik mõeldavad karikad võitnud klubi on sattunud kriisi. «Me polnud üldse nii kehvad, nagu räägiti. Hinnangutega mindi üle piiri,» võis nüüd öelda Jordi Roura, kes täidab Ameerikas vähiravil viibiva Tito Vilanova asemel Barcelona peatreeneri kohuseid.

Samamoodi tehti Roura arvates ülekohut Messile. Viimases viies mängus oli argentiinlane saanud küll kirja kolm tabamust, ent avakohtumises suutis Milan temalt mänguisu võtta ning kohe hakati meelde tuletama mullust Meistrite liiga poolfinaali Chelseaga, kus Messi ei suutnud meeskonda edasi aidata.

«Spekuleeriti, et tal on kehv periood, räägiti seda ja teist ja kolmandat. Aga kui keegi veel temas kahtleb, siis vaadaku viimast mängu,» rõhutas Roura. «Leo andis kõigile jalgpallimängus meistriklassi ning tõestas taas, et on ainulaadne mängija. Tähtsatel hetkedel võib ta suurtest mängijatest ümbritsetuna korda saata lummavaid asju.»

Teises kaheksandikfinaalis alistas Istanbuli Galatasaray võõrsil 3:2 Gelsenkircheni Schalke ja pääses edasi üldseisuga 4:3. «Kallistan kõiki oma mängijaid ja suudlen neid laubale. Avapoolajal oleksime pidanud veel rohkem väravaid lööma, mehed mängisid imeliselt,» muutus Türgi klubi peatreener Fatih Terim pärast kohtumist pisut emotsionaalseks.

Galatasaray avavärava löönud poolkaitsja Hamit Altintop palus aga oma sünnilinna elanikelt vabandust. «Loodan, et Schalke fännid andestavad mulle. Pidin täna emotsioone kontrolli all hoidma, see polnud kerge,» lausus aastatel 2003–2007 Schalke särki kandnud Altintop.

Veerandfinaalpaarid loositakse reedel UEFA peakorteris Nyonis.


Meistrite liiga

Kaheksandikfinaalid

FC Barcelona – AC Milan 4:0 (üldseis 4:2)

Väravad: 5., 39. Messi, 55. Villa, 90+2. Alba

Schalke 04 – Galatasaray 2:3 (üldseis 3:4)

Väravad: 17. Neustädter, 63. Bastos – 37. Altintop, 42. Yilmaz, 90+5. Bulut

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles