Vormelilegend Lauda: praegune olukord rehvidega on täielik lollus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niki Lauda
Niki Lauda Foto: SCANPIX

Kolmekordne vormel-1 sarja maailmameister Niki Lauda, kes töötab praegu Mercedese meeskonnas, kritiseeris teravalt hetkel sarjas rehvide ümber toimuvat. Lauda hinnangul üritatakse kiirelt kuluvate rehvidega sõitu kunstlikult põnevamaks ajada.

«See, mis rehvidega toimub, on täielik lollus. Kunstlikult rohkemate boksipeatuste tekitamine on vale,» lausus Lauda Saksamaa ajalehele Bild. «Pirelli ei saa sinna muidugi suurt midagi parata, sest nemad täidavad vaid FIA käski, aga sõidu jooksul ei saa 90 protsenti inimestest enam üldse aru, mis toimub,» kurjustas Lauda.

Nädalavahetusel Austraalias peetud avaetapil sai Kimi Räikkönen Lotusel võidu just tänu sellele, et tegi kaks boksipeatust, talle järgnenud mehed aga kolm. Lauda sõnul mõjuvad pehmed ja kergelt kuluvad rehvid vormel-1 mainele halvasti. «Fännid ei mõista enam toimuvat, kui sõitjad peavad tegema kolm või enam peatust. See on sarja jaoks põhimõtteliselt täiesti vale tee,» ütles ta.

Pirelli juht Paul Hembery teatas aga Laudale vastuseks lühidalt: «Palju fännid on meile öelnud, et nende meelest on võistlused nüüd põnevamad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles