Haavatud vanameister Meresaar vedas Selveri võidule

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Meresaar oli poolfinaali avamängus meeskonna vedur.
Argo Meresaar oli poolfinaali avamängus meeskonna vedur. Foto: Toomas Huik

Viimaste aastate põnevaima võrkpallihooaja Eesti meistrivõistluste poolfinaalseeria avamängus sai Tallinna Selver 3:0 jagu Eesti-Läti ühisliigas triumfeerinud TTÜst. «Sirelpuu (TTÜ peatreener – toim) tõi enne mängu mulle pulmakutse, eks see mõjus!» sõnas Selveri juhendaja Avo Keel naljatades. «Meresaar oli tubli. Ta tegi alles esmaspäeval esimesed täispikad trennid ja päris täisvõimsusel veel ei mängi,» kiitis Keel diagonaalründaja Argo Meresaart, kelle saagiks jäi 14 silma.

Meresaar alustas algkoosseisus ja tõi kohtumise esimesed punktid ning hoidis häälekalt üleval ka meeskonna emotsiooni. Mängule pani punkti just Meresaare võimas rünnak. «Ega ma väga julgelt veel ei tegutse, sest nüüd tulevad üle päeva järjest mängud ja peab end säästma,» sõnas kannakõõluse rebendi tõttu mängupausi pidanud pallur. «Serviga me nad murdsime, see andis hea emotsiooni, kuigi tegime ka palju vigu. Tegelikult saaks veel julgemalt mängida, seetõttu pahandasin ka mõne korra meestega, sest hakati servi liiga töntsilt lööma. Vastast tuleb kogu aeg pinge all hoida,» lisas Meresaar.

 Mängu iseloomustas hästi hetk, mil teises geimis oli TTÜ kaotusseisus 13:19 ning nende liidri Mart Tiisaare järjekordne rünnakulöök takerdus Selveri blokki ja meeste pead olid norus. «Tiisaar pole suutnud meie vastu väga head mängu teha ka hooaja jooksul, ta pole veel mees, kes Selveri murraks,» sõnas Keel.

Terve mängu tegi kaasa ka põlvevigastusega hädas olev Kristjan Õuekallas, kes tõi 12 punkti. «Kristjani osas võtame jätkuvalt päev-päevalt, homme võib talle põlv taas valu teha,» sõnas Keel.

TTÜ loots Janis Sirelpuu tõdes, et Selveril õnnestus pea kõik, mis ette võeti. «Vahe tuli servist, ja kui oled juba kahe-kolme punktiga peal, siis on hea mängida. Ehk oli meestel ka liiga suur võidutahe ja see pärssis mängu,» sõnas Sirelpuu.

Naiste meistriliiga poolfinaali avamängus alistas Viljandi Metall 3:0 TTÜ, teises paaris kohtuvad Tartu Ülikool / Eeden ja Famila / Võru VK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles