Suarez teeb koondisesärgis ära nii Ronaldole kui ka Messile

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Suarez hümni laulmas.
Luis Suarez hümni laulmas. Foto: SCANPIX

TalkSport Magazine võrdles Euroopa jalgpalli tippliigade parimaid väravaküttide esinemisi koondisesärgis ning selgitas välja, et rahvusmeeskonna eest kõmmutab kõige rohkem väravaid FC Liverpooli Luis Suarez.

Ajakiri võrdles enne üleeile peetud MM-valikkohtumisi nelja Euroopa tippliiga (Saksamaa, Inglismaa, Hispaania ja Itaalia) kolme suurimat väravakütti ja nende esinemisi koondises.

Võrreldud meestest on Suarez ülekaalukalt koondise eest kõige tihedamini väravaid löönud. Suarez oli enne üleeilset Uruguay koondise särgis pidanud 62 mängu, mille jooksul ta oli löönud 31 väravat. See teeb tema väravalöömisprotsendiks 50.

Teisel kohal oli selles arvestuses Manchester Unitedi Robin van Persie, kelle arvel on 72 mängust 31 väravat (väravalöömisprotsent 43). FC Barcelona superstaar Lionel Messi on aga alles kolmas. Messi arvel on 78 mängu ja 32 väravat, mis teeb tema väravalöömisprotsendiks 41.

Madridi Atletico ja Kolumbia ründetähe Radamel Falcao saldos on 41 mängu ja 16 väravat (39%). Madridi Reali ässa Cristiano Ronaldo on 101 Portugali eest peetud mängus jala valgeks saanud 38 korda (38%).

TalkSport Magazine koostatud edetabeli kuuendal real on Dortmundi Borussia Robert Lewandowski, kes on Poola koondise eest mängides löönud 52 mängus 15 väravat (29%). Seitsmes on samuti 29 protsendiga Müncheni Bayerni ja Horvaatia koondise pikakasvuline ründaja Mario Mandukic (38 mängu/11 väravat), kaheksas 28 protsendiga Napoli ja Uruguay staar Edison Cavani (47/13), üheksas 26 protsendiga Udinese ja Itaalia edurivimees Antonio di Natale (40/11) ja kümnes 25 protsendiga Tottenhami ja Wales'i koondise ääreründaja Gareth Bale (40/10).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles