MM-rallil osalev Kubica saab abi üheksakordselt maailmameistrilt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica ralliauto roolis.
Robert Kubica ralliauto roolis. Foto: SCANPIX

Autoralli valitsev maailmameister Sebastien Loeb aitab endisel vormel-1 piloodil Robert Kubical teha rallidebüüti WRC-sarjas.

Kubica osaleb MM-sarja järgmisel etapil Portugalis, keerates Citroën DS3 RRC rooli. Eelmisel nädalal üllatas poolakas kõiki vaatlejaid oma kiirusega Kanaaride asfaldirallil, kuid kruusal on tema kogemused väga napid – Kubica on sel teekattel läbinud vaid 40 miili ja sedagi N-rühma auto roolis. Sestap ongi Loeb ja teine Citroëni piloot Mikko Hirvonen valmis enne Faro ümbruses peetavat rallit kõikidele Kubica küsimustele vastama.

«Esmalt peab Robert kõige mõistmiseks mõned kilomeetrid läbima, Mikko ja Sebastien on seda aga meeletult palju teinud. Neil on erinevad sõidustiilid, seega ma ei väida, et Robert kohe kõikidele küsimustele vastuse saab, aga kindlasti võidab ta sellega tohutult aega,» lausus tiimiboss Yves Matton Autospordile.

Kubica tunnistas ka ise, et kruusal sõit on talle veel tundmatu maa. «See on suur väljakutse, aga kindlasti ka väga lõbus,» sõnas ta. Testiks võistleb Kubica Fafe rallisprindil, mis on kujunenud 6. aprillil algava Portugali ralli traditsiooniliseks soojenduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles