Tippkettaheitja: tahan jõuda NFLi, sest seal saab rikkaks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lawrence Okoye.
Lawrence Okoye. Foto: SCANPIX

Briti kettaheitja Lawrence Okoye tunnistas, et tal on suur unistus: jõuda Ameerika jalgpalli profiliigasse NFL, kuna seal on võimalik palju raha teenida.

21-aastane Okoye, kelle isiklik rekord kettaheites on 68.42, viibib hetkel USAs, kuna tema vastu tunneb huvi vähemalt viis NFLi tippmeeskonda ning algaval nädalal ootavad teda Dallases ees katsed. Samas kinnitab 1.98 pikk ja 136 kilo kaaluv Okoye, et ei kavatse ketast lõplikult nurka tolmu koguma jätta.

2013. aasta kergejõustikuhooaja jätab Okoye aga õnnestunud katsete korral kindlasti vahele, sealhulgas ei osale ta Moskvas peetaval MMil. «Tulin USAsse sooja kliimasse, et kettaheidet treenida, aga kui nägin Atlantas viibides, et kõiki oodatakse katsetele, otsustasin proovida. Paistisn seal oma suuruse, jõu ja kiirusega silma – ei tahaks ülbena kõlada, aga olin väga hea. Sellele järgnes mitme NFLi klubi huvi. Nad näevad mind defensive end’i positsioonil, mis mulle hästi sobib,» selgitas Okoye Daily Mailile antud intervjuus.

«Pärast seda olen mitme meeskonnaga kohtunud ja mõne juures eratreeninguidki teinud. Mulle räägitakse juba lepingu sõlmimisest ning tuleval nädalal Dallases peetav kehaliste katsete test pole veel seejuures toimunudki. Jutt käib kõige kuulsamatest ja suurematest meeskondadest,» kiitles Okoye.

Tasub märkida, et täpselt samal positsioonil tegutseb Ameerika jalgpallis ka Margus Hunt, kellele osa eksperte ennustab aprillikuises NFLi draftis väga kõrget lendu. Mitme aasta eest Ameerika jalgpalliga alustades avaldas Hunt lootust, et tal õnnestub selle kõrvalt kettaheitetreeninguid jätkata ning sama plaan on ka Okoyel.

«Kettaheitja parim iga on kahekümnendate eluaastate lõpus, enne 30-aastaseks saamist. See oli viimase olümpiafinaali keskmine vanus, mina olin aga alles 20-aastane,» meenutas Okoye mullusuviseid Londoni mänge, kus ta pääses küll finaali, ent pidi seal vaid 61-meetrise heite juures leppima viimase kohaga. «Kui mu Ameerika jalgpalluri karjäär läbi saab, kavatsen kindlasti kettaheite juurde naasta. Ja kindlasti on mul võimalik tänavu sügisel veel mõnel võistlusel Suurbritanniat kettaheites esindada – aga ainult siis, kui see mu jalgpallurikarjääri ei sega,» lausus Okoye.

Okoye alustas seejuures täismahus kettaheitetreeningutega alles 2010. aasta septembris – enne seda oli tema põhialaks ragbi. Veel mullu septembris rääkis ta, et tema kindel plaan on jätkata kettaheitjana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles