Inglased võtavad kasutusele samasuguse väravajoonetehnoloogia nagu tennises

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates uuest hooajast valvab Inglismaa kõrgliigas väravajoont Hawkeye nimeline süsteem.
Alates uuest hooajast valvab Inglismaa kõrgliigas väravajoont Hawkeye nimeline süsteem. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga valis välja väravajoonetehnoloogia, mis alates järgmisest hooajast kasutusele võetakse. Valituks osutus Hawkeye ehk sama süsteem, mida kasutatakse juba tennise tippturniiridel ja kriketiväljakutel.

Süsteem seatakse alates järgmisest hooajast üles kõigil 20-l kõrgliiga staadionil ja rahvusstaadionil Wembleyl. Kaks aastat tagasi tehnikagigandi Sony omandusse läinud Hawkeye kasuks langes valik liigajuhtide sõnul nii hinda kui ka ülesseadmise ja kasutamise lihtsust arvesse võttes.

Väärib märkimist, et Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) otsustas kuu algul hoopis GoalControli nimelise Saksamaal välja arendatud süsteemi kasuks. Seda kasutatakse juunis toimuval Maailmajagude karikaturniiril ja järgmisel aastal toimuval MM-finaalturniiril. Mõlemad süsteemid põhinevad minikaameratel. Lisaks neile on FIFA heaks kiitnud veel kaks Saksamaal välja töötatud süsteemi, kuid need kasutavad kaamerate asemel magnetandureid.

«Inglismaa kõrgliiga on esimene liiga Euroopas, kus see süsteem kasutusele võetakse. Olen selle nimel kuus-seitse aastat võidelnud, sest kohtunikud vajavad abi, kaamera on alati silmanägemisest parem ning iga viimane kui kõrgliiga kohtunik on selle poolt,» lausus PA Spordi vahendusel Inglismaa jalgpalliliidu aseesimees David Dein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles