Kas Margaret Thatcheri surm tähendab Räikkönenile Hiina GP võitu?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Sel nädalal siit ilmast lahkunud Suurbritannia endise peaministri Margaret Thatcheri surm tähendab, et pühapäeval peetava vormel-1 sarja Hiina GP võidab Lotuse meeskonna piloot. Vähemalt on selles kindlad kõik ebausklikud fännid.

Pilk lähiajalukku näitab, et Suurbritannia peaministri surmaga kaasneb alati ühe meeskonna võit. Morbiidsevõitu statistiline jada sai alguse 1967. aasta oktoobris, kui suri Clement Attlee. Järgmise vormel-1 etapi võitjaks krooniti Jim Clark Lotusel.

1995. aasta kevadel läks manalateele Harold Wilson, neli päeva hiljem toimunud Monaco GP-l kuulus võit Michael Schumacherile. Sama aasta oktoobris suri aga Alec Douglas-Home ja järgnenud etapi võitis ei keegi muu kui taas Schumacher. Sakslane keeras tollal Benettoni rooli, kuid peagi nimetati see tiim ümber Renault'ks ja seejärel kahe aasta eest Lotuseks.

Kokkusattumuste jada jätkus 2005. aasta märtsis, kui suri James Gallaghan. Peagi peetud Bahreini etapi võitis Fernando Alonso Renault'l. Sama aasta juulis suri aga Edward Heath ning samal nädalavahetusel krooniti jällegi Alonso Saksamaa GP võitjaks.

Lotusel näib üldse olevat kadunud riigitegelastega omamoodi suhe - samamoodi kipuvad Lotuse võidud eelnema uue paavsti ametisse nimetamisele. Täpselt sama juhtus ka tänavu, kui Kimi Räikkönen võitis Austraalias peetud avaetapi ning kolm päeva hiljem valiti ametisse paavst Franciscus I.

Kas just seetõttu, kuid Briti kihvleokontorid pakuvad Lotuse esipiloodi Kimi Räikköneni võidušanssideks üks seitsmele. Oluliselt rohkem on võimalik teenida aga Romain Grosjeani esikoha pealt - prantslase edule panustajad saavad tema võidu korral raha tagasi koguni 33-kordselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles